24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3731 %0.01
51,5308 %0.44
7.020,41 % 1,08
Ara
Medya24 Gündem İsrail'den Lübnan’ın güneyine hava saldırısı

İsrail'den Lübnan’ın güneyine hava saldırısı

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye iline bağlı Hula beldesinde Hizbullah tarafından kullanıldığı iddia edilen bir binayı hava saldırısıyla hedef aldı. Ordu tarafından yapılan açıklamada, saldırının önceden elde edilen istihbarat bilgilerine dayandığı belirtildi.

Bombalanan binanın, İsrail güçleri hakkında istihbarat toplama gibi askeri faaliyetlerde kullanıldığı öne sürüldü. İsrail ordusu, bu tür faaliyetlerin iki ülke arasındaki mutabakatlara aykırı olduğunu savundu.

Bombalanan bina, ölen Hizbullah üyesine ait çıktı

Saldırının gerçekleştiği bina, geçtiğimiz hafta aynı bölgede öldürülen Hizbullah mensubu Ahmed Gazi Ali’nin de ikametgahıydı. İsrail, Ali'nin bölgede Hizbullah’ın askeri altyapısını yeniden kurma çabaları içinde olduğunu iddia etti.

Ordu, saldırının görüntülerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak kamuoyuna duyurdu.

Ateşkese rağmen ihlaller devam ediyor

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkese karşın, İsrail ordusunun Güney Lübnan’a yönelik saldırıları sürüyor. Son verilere göre, ateşkesin ilanından bu yana İsrail’in yaklaşık 3 bin ihlalde bulunduğu, bu saldırılarda en az 213 kişinin hayatını kaybettiği ve 508 kişinin yaralandığı bildirildi.

Stratejik noktalar hâlâ İsrail kontrolünde

İsrail ordusu, Güney Lübnan’dan kısmi olarak çekilse de, son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepeyi elinde tutmaya devam ediyor. Bölgedeki gerginlik, taraflar arasında yeni bir çatışma dalgası riskini canlı tutuyor.

İsrail'in 8 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar, 23 Eylül 2024’te “kapsamlı bir savaşa” dönüşmüş ve bugüne kadar 4 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *