24 Saat Haber
İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3770 %0.03
51,4649 %0.31
7.096,98 % 2,18
Ara
Medya24 Gündem Karatay Lavanta Günleri 4 Temmuz’da başlıyor

Karatay Lavanta Günleri 4 Temmuz’da başlıyor

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 1 dk

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’nin en büyük lavanta bahçelerinden biri olan Karatay Lavanta Bahçesi'nin temmuz ayı boyunca ziyaretçilere açık olduğunu belirterek, bu yıl 500 bin kişinin bahçeyi ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Moloz alanından lavanta tarlasına dönüşüm

Kılca, gazetecilerle bir araya geldiği Lavanta Bahçesi’nde yaptığı açıklamada, projenin 5. yılında olduklarını hatırlatarak, “2020’de diktiğimiz fidanlar artık daha da gürleşti. Burası önceden moloz dökülen atıl bir alandı. Biz bu alanı temizleyip lavantayla buluşturduk ve üretime kazandırdık” dedi.

Temmuz boyunca açık, 4-5-6 Temmuz’da etkinlik var

Temmuz ayı boyunca ziyarete açık olan Karatay Lavanta Bahçesi, 4-5-6 Temmuz tarihlerinde “Karatay Lavanta Günleri”ne ev sahipliği yapacak. Kılca, bu özel günlerde ziyaretçilere çeşitli sürprizlerin hazırlandığını belirterek, “İnşallah burası cıvıl cıvıl olacak” dedi.

Tek parçada 340 dönüm lavanta bahçesi

Kılca, lavanta bahçesinin yalnızca görsel bir şölen sunmakla kalmadığını, aynı zamanda bölgeye ekonomik ve turistik katkı sağladığını da ifade etti. “Burada belki sadece bir kısmını görüyorsunuz ama 340 dönüm tek parça bir lavanta bahçesinden söz ediyoruz. Ziyaretçilerimiz bu güzelliğe hayran kalacaklar” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *