24 Saat Haber
İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8509 %0.01
50,9195 %0.01
6.170,82 % 0,00
Ara
Medya24 Gündem Konyaspor’un Borç Durumu: Başkan Ömer Atiker Açıklamalarda Bulundu

Konyaspor’un Borç Durumu: Başkan Ömer Atiker Açıklamalarda Bulundu

Okunma Süresi: 2 dk

Konyaspor, kulüp başkanı Ömer Atiker’in yaptığı açıklamalarla borç durumunu net bir şekilde ortaya koydu. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında, Atiker, kulübün 2023-2024 sezonu sonu itibarıyla tahmini borcunun 2 milyar 400 milyon TL olacağını duyurdu. Bu rakam, kulübün mali yapısının ve finansal sorumluluklarının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

Borç Yapısı ve Süreç

Ömer Atiker, 13 Haziran 2025 tarihinde göreve geldiklerinde kulübün borcunun yaklaşık 1 milyar 550 milyon TL seviyesinde olduğunu belirtti. Bu borç yalnızca açıklanan tutar ile sınırlı kalmayıp, önceki sezonlardan kalan futbolcu alacakları, kur farkları, kredi borçları ve yapılandırmalar gibi ek mali yükümlülükleri de içeriyor. Atiker, "Göreve geldiğimizde kulübümüzün 54 sözleşmeli profesyonel futbolcusu vardı. Yaptığımız çalışmalar sonucunda kadromuzu 40 futbolcuya düşürdük." ifadelerini kullandı. Bu süreçte, yönetim kurulunun yaklaşık 500 milyon TL kasa kolaylığı sağladığını ve toplamda 620 milyon TL’lik destek sunduğunu kaydetti.

Gelir Kaynakları ve Finansal Yönetim

Konyaspor’un mali durumunu iyileştirmek için çeşitli gelir kaynakları oluşturuldu. Atiker, federasyon, reklam, sponsorluk, kombine ve bilet satışları gibi kalemlerden kulüp kasasına yaklaşık 600 milyon TL girdi sağlandığını vurguladı. Bu kaynakların, kulübün kısa vadeli ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde, geleceğin inşası için kullanıldığını belirtti. Başkan, sosyal güvenlik ve vergi borçlarına ilişkin de önemli adımlar attıklarını ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu borcunun %10’unu peşin ödeyerek geri kalanını 24 ayda taksitlendirdiklerini, vergi borcunun ise %10’unun ödenip geri kalan kısmının 30 ayda taksitlendirildiğini aktardı.

Transfer Stratejileri

Ömer Atiker, transfer çalışmalarına da değinerek, kulübün mali disiplin çerçevesinde hareket ettiğini belirtti. Sezon başında 8 futbolcunun kadroya katıldığını, bunlardan 5’inin A takımda, 1’inin yatırımlık olarak ve 2’sinin akademiye alındığını ifade etti. Devre arası transfer döneminin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Atiker, takımın ihtiyaç duyduğu 4 veya 5 takviye yapmayı planladıklarını ve transfer komitesinin hızlı bir şekilde çalıştığını bildirdi. İlk transferin Deniz Türüç ile gerçekleştirildiği bilgisini de paylaştı.

Açıklamalar, Konyaspor'un mali ve sportif hedefleri doğrultusunda atılan adımları net bir şekilde ortaya koyarken, kulübün gelecekteki finansal sürdürülebilirliğini sağlama çabalarının önemini de gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *