24 Saat Haber
İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,1901 %0.13
54,0262 %-0.07
6.093,03 % 1,19
Ara
Medya24 Gündem Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem: AFAD son durumu açıkladı

Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem: AFAD son durumu açıkladı

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde saat 06.20’de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen sarsıntının ardından AFAD ve ilgili kurumların saha taramaları başlatıldı. İlk açıklamalara göre olumsuz bir durum tespit edilmedi.

Okunma Süresi: 2 dk

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 18 Temmuz Cumartesi sabahı 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabahın erken saatlerinde yaşanan sarsıntı, Malatya’nın yanı sıra çevredeki bazı illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının verilerine göre deprem saat 06.20’de kaydedildi. Merkez üssü Battalgazi olarak belirlenen depremin yerin 15,59 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Deprem çevre illerde de hissedildi

AFAD tarafından yapılan ilk değerlendirmede sarsıntının Malatya’nın yanı sıra Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Şanlıurfa’da da hissedildiği açıklandı.

Depremin ardından AFAD, yerel yönetimler ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığı bildirildi. İlk kontrollerde can kaybı, yaralanma veya ciddi hasara ilişkin resmî bir olumsuzluk açıklanmadı.

AFAD, saha taramalarının devam ettiğini belirterek depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Malatya Valisi’nden ilk açıklama

Malatya Valisi Seddar Yavuz da depremin ardından ekiplerin sahaya yönlendirildiğini bildirdi.

Vali Yavuz, yapılan ilk incelemelerde olumsuz bir tespit veya ihbar alınmadığını, kent genelindeki kontrollerin sürdüğünü açıkladı.

Bakan Kurum: Tüm ihbarlar değerlendiriliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Battalgazi merkezli deprem sonrasında herhangi bir olumsuz tespit bulunmadığını bildirdi.

Bakan Kurum, ilgili birimlerin kendilerine ulaşan ihbarları değerlendirdiğini ve gelişmelerin takip edildiğini belirtti.

Depremin ardından düşük büyüklüklü sarsıntılar kaydedildi

AFAD’ın son depremler listesinde, saat 06.20’deki ana sarsıntının ardından Battalgazi ve yakın çevresinde düşük büyüklüklü depremlerin kaydedildiği görüldü.

Saat 06.24 ve 06.32’de 2 büyüklüğünde, ilerleyen saatlerde ise farklı büyüklüklerde sarsıntılar meydana geldi. AFAD’ın kayıtlarında saat 08.31’e kadar Battalgazi merkezli düşük büyüklüklü hareketlilik yer aldı.

Düşük büyüklüklü sarsıntılara ilişkin “artçı deprem” değerlendirmesinin yetkili uzmanlar veya kurumlar tarafından yapılması gerekiyor. Bu nedenle resmî açıklama gelmeden depremlerin niteliğine ilişkin kesin yorum yapılmamalı.

Hasarlı binalara girilmemesi önem taşıyor

Depremin ardından vatandaşların yalnızca AFAD, valilik ve diğer resmî kurumlar tarafından yapılan açıklamaları takip etmesi önem taşıyor.

Özellikle daha önce hasar aldığı bilinen veya deprem sonrasında yeni çatlak oluştuğu fark edilen yapılara kontrol tamamlanmadan girilmemesi gerekiyor. Acil durum ve hasar ihbarlarının 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yetkililere ulaştırılması isteniyor.

Bölgedeki saha taramaları sürerken Malatya’daki gelişmeler resmî kurumlardan gelecek yeni açıklamalar doğrultusunda takip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *