24 Saat Haber
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3820 %0.03
51,3991 %0.19
7.084,92 % 2,01
Ara
Medya24 Gündem Manisa'da 3 ilçede yangınla mücadele sürüyor!

Manisa'da 3 ilçede yangınla mücadele sürüyor!

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Manisa’nın Akhisar, Ahmetli ve Kula ilçelerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele dördüncü gününde havadan ve karadan aralıksız devam ediyor. Günün aydınlanmasıyla birlikte toplamda 30 hava aracı bölgedeki alevlere müdahale ediyor.

Akhisar ilçesinde 28 Haziran’da başlayan yangında, gece boyunca 2 gece görüşlü helikopter görev yaptı. Sabah saatlerinden itibaren 3 uçak ve 7 helikopterin de dahil olduğu operasyon, karadan 24 arazöz, 19 itfaiye aracı, 44 su tankeri, 28 iş makinesi ve 713 personelle destekleniyor.

Tahliyeler artıyor, mücadele büyüyor

Yangının etkili olduğu bölgelerde tahliyeler de genişletildi. Karaköy, Yenice, Dingiller, Çamönü, Hasköy, Durasıl ve mezralarına ek olarak; Kerimçavuşlar, Kabaağaçkıran, Hüseyincik, Küçükhasköy, Doğankaya Hancılar Mezrası, Ulupınar, Çoruk, Seğirdim, Şehitler, Topluca, Taşçılar, Sarnıç ve Çınar mahalleleri tahliye edildi.

Ahmetli yangını yerleşim yerlerini tehdit etti

Ahmetli ilçesinde dün çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Yangına 5 uçak, 7 helikopter, 35 arazöz, 8 itfaiye aracı, 23 su tankeri, 10 iş makinesi ve 185 personel ile müdahale ediliyor.

Yangın riski nedeniyle Ahmetli'nin Dereköy Mahallesi ile Matdere Mezrası ve Salihli ilçesine bağlı Çaypınar ve Mersindere mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi.

Kula’da ekipler gece boyu sahadaydı

Kula ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yangın da halen kontrol altına alınabilmiş değil. Yangına 7 helikopter, 35 arazöz, 8 itfaiye ekibi, 19 su tankeri, 10 iş makinesi ve 240 personel ile müdahale sürüyor.

Kula’da Hamidiye Mahallesi Palankaya Mezrası ve Çomaklı Mahallesi tahliye edilen yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

Yetkililer, yangınların kontrol altına alınabilmesi için hava koşullarının ve rüzgar hızının belirleyici olacağını belirtirken, bölge halkı için tahliye ve güvenlik önlemleri artırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *