24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Ara
Medya24 Gündem Mansur Yavaş’tan Kritik Seçim Hamlesi

Mansur Yavaş’tan Kritik Seçim Hamlesi

Mansur Yavaş, CHP'nin ön seçim sürecine katılmayacağını duyurdu. Parti içindeki farklı yaklaşımlar yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Mansur Yavaş’tan Kritik Seçim Hamlesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği kritik zirvede, ön seçim sürecine katılmama kararı aldığını duyurdu. Bu karar, CHP içinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken, parti içindeki dengeleri de değiştirebilecek nitelikte.

2,5 Saat Süren Kritik Görüşme

Ankara’da gerçekleşen ve 2,5 saat süren toplantının ana gündem maddesi, CHP’nin ön seçim kararıydı. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, ön seçim sürecine bağlı olduklarını ifade ederken, Mansur Yavaş ise farklı bir tutum sergileyerek ön seçime katılmayacağını açıkladı. Yavaş, “Ön seçime karşı değilim ancak şahsen bu sürece dahil olmayacağım” diyerek kararını net bir şekilde ortaya koydu.

Özgür Özel’in geçtiğimiz hafta CHP grup toplantısında ilan ettiği ön seçim formülü, parti içinde farklı görüşleri beraberinde getirdi. İmamoğlu, ön seçim fikrine açık destek verirken, Yavaş daha temkinli yaklaşmayı tercih etti. Bu süreçte alınan kararların, CHP’nin 2028 seçim stratejisini de belirleyeceği düşünülüyor.

Parti İçinde Ön Seçim Tartışmaları

Ön seçim sürecinin nasıl işleyeceği, CHP içinde uzun süredir tartışılan konuların başında geliyor. Özgür Özel, parti üyelerinin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi gerektiğini savunurken, Mansur Yavaş’ın bu sürece mesafeli durması dikkat çekiyor. Ön seçimle ilgili olarak, “Erken seçimin adayı erken belirlenir” diyen Özel, parti içi demokrasiyi güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulamıştı.

Ancak Yavaş’ın bu sürece dahil olmama kararı, parti içindeki dengeleri nasıl etkileyeceği konusunda soru işaretleri doğurdu. Ön seçim süreci için yapılan açıklamalarda, CHP'nin yerelden genele demokratikleşme adımları atmaya çalıştığı belirtilirken, Yavaş’ın bu sürece katılmaması “Bağımsız bir adaylık mı düşünüyor?” sorusunu gündeme getirdi.

CHP Liderinden Birlik Mesajı

Toplantının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Özgür Özel, “Birlikteyiz, hep birlikte olacağız, hep beraber kazanacağız. Türkiye kazanacak…” ifadelerini kullandı. Bu mesaj, parti içinde ayrılığa değil, bütünlüğe vurgu yapıldığını gösterirken, ön seçim sürecinin CHP içinde nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

İmamoğlu’nun ön seçime destek vermesi ve Yavaş’ın katılmama kararı, parti içinde farklı görüşlerin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak CHP'nin gelecekteki aday belirleme sürecinde bu farklı yaklaşımların nasıl şekilleneceği konusunda henüz net bir açıklama yapılmış değil.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *