Marmaris Belediyesi'nin veteriner hekim alımı için düzenlediği mülakat, adaylar arasında belirsizlik ve hayal kırıklığına neden oldu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda belirtilen tarihte yapılması gereken mülakatın, adaylar için beklenmedik sorunlar doğurması dikkat çekti. Adaylardan E.B., mülakat için geldiği belediye önünde yetkili bir kişi bulamayınca durumu protesto etti.
Adayın Tepkisi ve Süreç
E.B., mülakat saatinde Marmaris Belediyesi önünde beklemesine rağmen, saat 10.00 itibarıyla kimseyle iletişim kuramadığını ifade etti. Belediye güvenlik görevlisinin de mülakattan haberdar olmaması, adayın yaşadığı hayal kırıklığını artırdı. E.B., Ankara'da yüksek lisans eğitimi gördüğü dönemde İŞKUR'un ilanını görerek başvuru yapmaya karar verdiğini ve bu süreçte Marmaris’e gelerek şahsen başvurusunu gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak, mülakat süreci hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığını ve bilgilendirilmediğini vurguladı.
İnsan Kaynakları Müdürü'nün Açıklamaları
Marmaris Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü, yaşanan bu aksaklıkla ilgili olarak İŞKUR'un hata yapmış olabileceğini dile getirdi. Müdür, aday E.B.'ye mülakatın yapıldığı ve kendisine telefonla bilgi verileceği yönünde açıklamalarda bulundu. İlanın, yalnızca bir veteriner hekim alımı için yayımlandığı ve mülakatın 27 Aralık'ta gerçekleştirileceği bilgisi, başvuruların şahsen alınacağına dair bir notla birlikte duyurulmuştu.
Bu olay, kamu kurumları tarafından yapılan alımlarda yaşanan iletişim sorunlarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Adayların, süreçle ilgili net bilgilere ulaşamaması, hem onların hem de kurumların itibarını etkileyen bir durum olarak değerlendiriliyor.