24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4014 %0.1
51,5605 %0
7.101,95 % 0,79
Ara
Medya24 Gündem Sağlık Bakanı: Suriye’ye sağlık yatırımıyla destek veriyoruz

Sağlık Bakanı: Suriye’ye sağlık yatırımıyla destek veriyoruz

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Bolu ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sadece yurt içinde değil, dost ve kardeş ülkelere de sağlık alanında destek sunduğunu belirtti.

“Bugün kardeşimiz Suriye’de sağlık hizmetlerinin yeniden yapılanmasında aktif rol alıyoruz. Şam ve Halep’te iki örnek hastanenin kurulum süreci başladı.”

Memişoğlu, Şam’da 300 yataklı bir kalp damar hastanesinin kısa sürede hizmete açılacağını, bu projelerin Türkiye sağlık sisteminin uluslararası yansıması olacağını söyledi.

Bolu’ya yeni hastane yatırımları geliyor

Memişoğlu, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programı kapsamında 49. ili ziyaret ettiklerini belirterek, Bolu’da sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik projeleri duyurdu.
İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nin yerine 400 yataklı yeni bir hastane yapılacağını açıkladı. Kadın doğum bloğunun inşaatı sürerken, Fizik Tedavi Hastanesi'nin ihalesi temmuz ayında yapılacak.

“Ayrıca, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında 200 yataklı bir acil durum hastanesi de planlıyoruz. Bolu’nun sağlık altyapısı çok daha güçlü hale gelecek.”

10 milyon kişiye rapor yenileme kolaylığı

Kovid-19 sonrası ertelenen ilaç, engelli ve ÇÖZGER raporları için özel randevu sistemi geliştirildiğini açıklayan Memişoğlu, MHRS üzerinden alınacak randevularla 9 ila 12 ay içinde 10 milyon vatandaşın işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.

“Vatandaşlarımız özel sistemle aranacak, hastanelerde daha hızlı rapor hizmeti sunulacak.”

“Koruyucu sağlık hizmetleri önceliğimiz”

Sağlık Bakanı, koruyucu sağlık hizmetlerinin, güçlü ve dirençli bir toplum inşa etmenin temel adımı olduğunu belirtti. Türkiye’nin sağlık alanında sadece bölgesel değil, küresel bir güç haline geldiğini vurgulayan Memişoğlu, Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin sağlıkta dünya çapında bir örnek olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *