24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Ara
Medya24 Gündem Skechers 9,4 milyar dolara 3G Capital’a satıldı

Skechers 9,4 milyar dolara 3G Capital’a satıldı

Okunma Süresi: 1 dk

Dünyaca ünlü spor ayakkabı ve giyim markası Skechers, yatırım şirketi 3G Capital ile varılan anlaşmayla 9,4 milyar dolara el değiştiriyor. Anlaşma kapsamında hisse başına 63 dolar ödeme yapılacak.

Borsadan çekiliyor, CEO görevde kalıyor

Satın almanın ardından Skechers halka açık şirket statüsünden çıkarak özel şirkete dönüşecek. Şirketin kurucusu ve CEO’su Robert Greenberg görevine devam edecek. Satın alma işlemi, 3G Capital’ın nakit katkısı ve JPMorgan Chase Bank’ın borç finansmanıyla finanse ediliyor.

Üretim maliyetleri Trump politikalarından etkilendi

Skechers, Nisan ayında küresel ticaret politikalarındaki belirsizlikleri gerekçe göstererek yıllık finansal öngörülerini geri çekmişti. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ve Vietnam gibi üretim merkezlerine yönelik ticaret adımları, şirketin maliyetlerini artırdı.

3G Capital’dan güven mesajı

3G Capital, Skechers’ın yenilikçi ve ikonik bir marka olduğunu belirterek, markanın geleceğine duydukları güveni vurguladı. Şirketin satın alma sonrası daha çevik ve güçlü bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *