Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde meydana gelen bir yangın, ev sahibinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Sobadan kaynaklanan alevlerin, hızlı bir şekilde büyümesi, ev sahibinin kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalışmasına neden oldu. Olay, Atça Mahallesi İsabeyli Çayı mevkiinde bulunan iki katlı bir binanın birinci katında gerçekleşti.
Yangının Sebebi ve Olayın Gelişimi
Edinilen bilgilere göre, C.A. isimli ev sahibi, sobadan çıkan alevleri fark ettikten sonra derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Yangının büyümeden kontrol altına alınması amacıyla, itfaiye ekipleri gelene kadar kendi imkanlarıyla yangınla mücadele etmeye çalıştı. Bu çaba sırasında, ev sahibinin yüzünde yanıklar oluştu.
İtfaiye Ekiplerinin Müdahalesi
Yangın ihbarı üzerine hızlı bir şekilde olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde yangın, daha fazla yayılmadan kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesinin ardından, yaralanan ev sahibi C.A., ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Soğutma Çalışmaları ve İlgili İncelemeler
İtfaiye ekipleri, yangının ardından soğutma çalışmalarını tamamlayarak, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Yangının çıkış nedeni ve olası zararlar hakkında daha fazla bilgi elde etmek amacıyla, uzman ekipler araştırmalarını sürdürüyor. Bu tür olayların önlenebilmesi için soba kullanımıyla ilgili güvenlik önlemlerinin önemine bir kez daha dikkat çekildi.