24 Saat Haber
İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4290 %-0.03
49,3142 %0.22
5.667,69 % -0,26
Ara
Medya24 Gündem TBMM’de mücadelede yeni dönem vurgusu

TBMM’de mücadelede yeni dönem vurgusu

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda Meclis’te güçlü bir toplumsal mutabakat için çalışacaklarını belirterek, “Artık bir gün bile Türkiye’nin teröre tahammülü yok” dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ile birlikte, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Meclis’te ziyaret etti. Görüşmeye CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Murat Emir de katıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede, yeni yasama dönemi ve TBMM Başkanlığı seçimiyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Ancak gündemin en önemli maddesi, Meclis’te kurulması planlanan "Terörsüz Türkiye Strateji Komisyonu" oldu.

“Bu siyaset üstü bir meseledir”

Kurtulmuş, “Komisyonun oluşumu için tüm partilerin görüşünü alacağız. Bu mesele A partisi, B partisi meselesi değil; Türkiye’nin, 86 milyon insanın ortak meselesidir,” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önerdiği 100 kişilik komisyonun da masada olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, tüm siyasi partilerin uzlaşmasıyla komisyonun kapsam ve çalışma yöntemlerinin belirleneceğini söyledi.

Türkiye’nin yaklaşık 50 yılını etkileyen terör sorununun maddi ve manevi kayıplarına değinen Kurtulmuş, bu yapının ortadan kaldırılması için toplumsal ve siyasal zeminde ortak akıl gerektiğini vurguladı.

Özel: Hem terörsüz hem demokratik Türkiye istiyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Terörsüz Türkiye vizyonunu olumlu bulduklarını belirterek, “Meclis’in bu sürece dahil olması ve toplumsal mutabakatın temel alınması son derece önemli,” ifadelerini kullandı.

Özel, CHP’nin konuya ilişkin tarihsel tutarlılıkla hareket ettiğini belirterek, her türlü yapıcı öneriye açık olduklarını ve Meclis çatısı altında yürütülecek çalışmalara destek vereceklerini dile getirdi.

Ortak hedef: Mutabakatla çözüm

Tarafların verdiği mesajlarda öne çıkan ortak unsur, terör sorununa karşı partiler üstü birliktelik ve demokratik diyalog ile çözüm geliştirme arzusu oldu. Görüşme, kurulması beklenen komisyonun yapısı ve işleyişi açısından da önemli bir zemin oluşturdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *