24 Saat Haber
İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,3538 %0,31
49,1220 %0,52
5.459,27 % -0,67
Ara
Medya24 Gündem Türkiye’nin Barış Vizyonu ve Teknolojik Geleceği

Türkiye’nin Barış Vizyonu ve Teknolojik Geleceği

Türkiye, Suriye politikasından yapay zekâ stratejisine kadar küresel ve bölgesel barışa odaklanan çalışmalarını sürdürüyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’nin Barış Vizyonu ve Teknoloji Stratejileri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'da düzenlenen Stratcom Forum'24 programında yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin hem bölgesel hem de küresel düzeydeki barış odaklı politikalarını, yapay zekâ stratejilerini ve geleceğe yönelik vizyonunu paylaştı. Altun, Türkiye’nin Suriye’de yıllardır mazlumların yanında yer aldığını vurgulayarak, “Suriye Suriyelilerindir” dedi.

Altun, Türkiye’nin 13 yıldır Suriye’de barış ve adaletin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti. Suriye üzerindeki her türlü siyasi, coğrafi ve etnik mühendislik girişimlerine karşı olduklarını ifade eden Altun, “Biz, Suriyeli kardeşlerimizin barış ve huzur içinde yaşaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye, Suriye’de tarihin doğru tarafında durmuştur” şeklinde konuştu.

Yapay Zekâ Teknolojileri Adaletle Kullanılmalı
Fahrettin Altun’un konuşmasında dikkat çeken bir diğer konu, yapay zekâ teknolojilerinin toplumsal fayda odaklı ve hakkaniyetli bir şekilde kullanılması oldu. Teknolojinin hızlı bir dönüşüm sürecinde olduğunu belirten Altun, “Yapay zekâyı yalnızca ekonomik fayda sağlamak için değil, adaletin kökleşmesine katkı sunacak şekilde kullanmalıyız” dedi.

Altun, Türkiye’nin 2025 yılına kadar uygulamayı hedeflediği Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ne değindi. Türkiye’nin yapay zekâ alanında uluslararası iş birliklerine önem verdiğini belirterek, bu teknolojilerin toplumsal fayda sağlayacak bir çerçevede geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Altun ayrıca, medya iletişiminde daha adil bir ekosistemin oluşturulmasının mümkün olduğunu dile getirerek, yapay zekâ teknolojilerinin doğru ve sorumlu kullanımının bu alandaki etkisini vurguladı.

Türkiye’nin Barış Misyonu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, konuşmasında Türkiye’nin uluslararası barış ve istikrar çalışmalarındaki rolünü de anlattı. Etiyopya ve Somali arasında imzalanan Ankara Antlaşması’nı örnek göstererek, Türkiye’nin bölgede barışa olan katkısına dikkat çekti.

Gazze’deki insani krize yönelik Türkiye’nin çabalarından da bahseden Altun, “Filistin’deki zulümlerin sona ermesi ve uluslararası hukuk önünde hesap sorulması için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye’nin Gelecek Vizyonu
Altun, Türkiye’nin güçlü yatırımlar ve insana odaklanan yaklaşımıyla yalnızca bölgesel bir aktör değil, aynı zamanda küresel bir güç haline geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde barış, adalet ve istikrar odaklı politikaların hayata geçirildiğini söyleyen Altun, “Türkiye, yalnızca bölgemizde değil, dünya genelinde bir kutup başıdır” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *