24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4014 %0.1
51,5605 %0
7.101,95 % 0,79
Ara
Medya24 Gündem Yaklaşık 20 milyon öğrenci karnesini aldı, yaz tatili başladı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci karnesini aldı, yaz tatili başladı

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı sona erdi. Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline başladı.

Sabah saatlerinde okullarda düzenlenen törenlerde öğrenciler, bir dönemin yorgunluğunu geride bırakırken, öğretmen ve arkadaşlarına veda etti. Bazı veliler de çocuklarının karne sevincine eşlik etti.

Öğrenciler yaz tatiline hazır

Ankara Çankaya’daki Pakize Erdoğu Ortaokulu’nda karne alan 6’ncı sınıf öğrencisi Derin Şekerci, zor ama verimli bir dönemi geride bıraktığını söyledi. Şekerci, tatili gezerek, kitap okuyarak ve LGS’ye hazırlıkla geçireceğini belirtti.

  1. sınıf öğrencisi Berke Gülap ise gelecek yıl gireceği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için yaz boyunca yoğun bir hazırlık süreci planladığını ifade etti.

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin girdiği LGS’nin sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak. Lise son sınıf öğrencileri ise bu hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ter dökecek. Sınav sonuçlarının ardından tercih ve yerleştirme süreçleri başlayacak.

Yeni eğitim öğretim yılı 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak.

Öğrencilere yaz tatilinde mesleki eğitim fırsatı

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili döneminde öğrencilerin temel becerilerini geliştirmeleri için zanaat atölyeleri açacak. Beceri Geliştirme Programı kapsamında ortaokul 7. sınıftan itibaren tüm öğrenciler, meslek liselerinde açılacak kurslara ücretsiz olarak katılabilecek.

12 farklı alanda ve toplam 147 modülde verilecek eğitimler arasında Metal Teknolojileri, Elektrik-Elektronik, Bilişim Teknolojileri, Mobilya Tasarımı, Konaklama Hizmetleri ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri gibi branşlar bulunuyor.

Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını e-kurs.meb.gov.tr üzerinden yapabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *