24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3709 %0.01
51,5825 %0.54
7.084,68 % 2,00
Ara
Medya24 Gündem Zorlu: Türk dünyası artık küresel bir aktör

Zorlu: Türk dünyası artık küresel bir aktör

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, Türk dünyasının artık sadece bir hayal değil, ekonomik ve siyasi gücüyle küresel bir aktör olduğunu vurguladı. Kırşehir’de düzenlenen 7. Geleneksel Karacakurt Türkmen Toyu’nda konuşan Zorlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemine dikkat çekti.

“Türk dünyası geleceği birlikte kuracak”

Zorlu, “Yaklaşık 5 milyon metrekare yüzölçümü, 250 milyon nüfusu ve 2 trilyon dolarlık milli geliriyle dünyada adından söz ettiren bir Türk dünyası var” dedi. İstanbul Zirvesi ile kurumsallaşan Türk Devletleri Teşkilatı’nın, dünyadaki ilk 10 ekonomik birlik arasına girme yolunda ilerlediğini belirtti.

Yeni vizyon: Ortak gelecek, ortak hedefler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti bünyesinde kurulan Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı’nın yalnızca devletlerle değil, Türk soylu tüm topluluklarla bağ kurmayı hedeflediğini ifade eden Zorlu, “Bu, sadece bir dış politika hamlesi değil; aynı zamanda tarihsel bir sorumluluk ve kültürel bir mirasın yeniden inşasıdır” dedi.

“İç cephemizi tahkim etmek zorundayız”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı da veren Zorlu, Karacakurt Türkmenleri gibi toplulukların geçmişte Selçuklu’dan Cumhuriyet’e kadar her safhada Türk milletine hizmet ettiğini, bugün de bu ruhun diri tutulmasının kritik önemde olduğunu vurguladı.

Vali Demiryürek: Coğrafyamız zorlu, milletimiz güçlü

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ise, Anadolu’nun tarihi mirasına vurgu yaparak, “Ahi Evran’dan Neşet Ertaş’a bu topraklar Türklüğün sesi olmuştur” dedi. Çevresindeki coğrafi gerilimlere dikkat çeken Demiryürek, “Biz birliğimizi korudukça, hiçbir güç bizi yolumuzdan çeviremez” ifadelerini kullandı.

Toy etkinliğinde çadırlar, geleneksel ürünler ve Türkmen kültürüne dair pek çok unsur ziyaretçilerin ilgisini çekerken, Zorlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda da partililerle bir araya geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *