Güneş Lekelerinin Zararları

Birçok uzman dermatoloğun altını özenle çizdiği hususlarda güneş lekeleri sadece estetik bir problem değil aynı zamanda deri bölgesini doğrudan zararlı ışınlarla etkisi altına alan tıbbi bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor.

Güneş lekelerinden korunmak adına öğlenin kızgın güneşi altında deniz girmek ya da güneşlenmekten kaçınmanın önemine vurgu yapan uzmanlar ayrıca kremlerin ve jellerin işe yaramadığı noktalarda bitki özlü çözümlerden de faydalanılması gerektiğini vurguluyor.

Güneş Lekelerine Bitki Özlü Çözümler Nelerdir?

Birçok dermatoloğun uzmanlık alanında yer alan güneş lekelerine bitkisel çözümler nelerdir? sorusunun karşılığında ilk sırada yer alan elma sirkesi yer almaktadır. Bu sirkelerin marketlerden alınan evde yapılan organik sirkeler olmasına özen gösterilmelidir.

Elma sirkesinin doğal kaynağında bulunan anti-oksidan mineralleri ile birlikte güneş lekelerine sürüldüğü takdirde etkilerini birkaç gün içerisinde göstermektedir. Bununla birlikte beslenmenin de önemine vurgu yapan uzmanlar, özellikle güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına karşı D vitamini ağırlıklı olarak beslenilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Sivilce, akne ve siyah nokta gibi istenmeyen lekelerin tedavisinde de kullanılan limon suyu aynı zamanda güneş lekelerine de iyi gelmekte. Limonun öz içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde yüzlerine ve bedenlerinin diğer kısımlarında yer alan güneş lekelerine sürüldüğü takdirde istenmeyen lekelere karşı bitki özlü çözümler üretiliyor.

Özellikle Akdeniz bölgesinde üretilen ve birçok derde derman olması ile bilinen yaban mersini de ezilerek güneş lekelerinin olduğu bölgelere sürüldüğü takdirde lekelerin yakıcı ve kalıcı etkilerine karşı daimi bir bitkisel iyileştirme vaadinde bulunuyor.

Güneş lekelerinin olumsuz etkilerine karşı son olarak önerilen bitkisel çözüm, nohut. Nohut sıcak bir suyla haşlanıp ezildiği takdirde bitkisel bir çözüm sunuyor.