Uzmanlar sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde bulaşıcı hastalıklar, bakteriler, virüslerinde ortaya çıkmaya başladığını, yetersiz beslenme ve yaşlanma sebebiyle bağışıklık sisteminin zayıflamasının bu hastalıklara davetiye çıkardığını dile getiriyor.

BESİNLERDEN DENGELİ TÜKETMEK SAĞLIĞINIZI KORUR

Dengeli ve düzenli beslenildiği takdirde vücuda yeterli vitamin, mineral, protein, yağ ve karbonhidrat alındığını belirten uzmanlar, sadece sebze ve meyve ağırlık beslenmenin de vücut dengesini bozduğunu, bütün besinlerin eşit oranda tüketilmesi gerektiğini paylaşıyor.

HAZIR GIDALARDAN UZAK DURUN

Özellikle yüksek kalorili, tuz ve yağ oranı dengesiz ve bol şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerektiğini işaret eden uzmanlar,hazır işlenmiş gıdalardan uzak durmanızı öneriyor. Haftada 3 kez mutlaka balık tüketmeniz gerektiğini kaydeden uzmanlar, vücudun ihtiyacı kadar beslenirseniz sağlıklı olacağınız konusunda hem fikir.

Bağışık sisteminin zayıflamasına özellikle A vitamini eksikliğinin sebebiyet vereceğini dile getiren uzmanlar, havuç ve karalahana tüketimini arttırmanızı öneriyor. Pancar, kırmızı lahana, limon ve havucu katı sıkacağı veya meyve püresi haline getirerek tüketmenizin bolca A vitamini almanızı sağlayacağını hatırlatıyor.

MAGNEZYUM BAŞ AĞRILARINIZI AZALTIR

Uzmanlar mevsim dönüşlerinde bağışıklık sistemini güçlendirme ve migren ataklarınız söz konusuysa bunun önüne geçebilmek adına magnezyum kullanmanızı tavsiye ediyor. Baş ağrısı tedavisinde magnezyumun büyük etkisi bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, yarım ananas, yeşil yapraklı yeşillikler, bir kereviz, limon ve zencefille hazırlayacağınız karışımın dertlerinize derman olacağını hatırlatıyor.