Tarih boyunca bakım ürünü olarak kullanılan elma ile kimileri elma suyu banyosu yaptı, kimisi ise her gün 1 elma tüketerek güzelliğine güzellik kattı.

Elmayı sadece güzelleşmek için yemiyoruz elbette. Elma çok iyi bir C vitamini deposudur aynı zamanda…

İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini oldukça düşürür.

Öğretmenlerin Toplumsal ve Kültürel Rolü Öğretmenlerin Toplumsal ve Kültürel Rolü

Diyet listelerinin de vazgeçilmezlerinden biridir elma… Aç karna el yemek ise kanı temizler ve toksinleri atmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda enerji verir.

Elmanın kabuğunu soymadan yemek çok daha faydalıdır.

Hipertansiyon hastalarının ilacı gibidir adeta. Çünkü elmanın tansiyonu dengeleme özelliği vardır.

Günde 1 elma yemek, bağırsakta oluşan bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi hastalıklara da çok iyi gelir.

Çoğumuz sabahları uyanmak için, kendimize gelmek için kahve içeriz. Oysa 1 adet elma yemek, kahveden daha iyi bir şekilde uykunuzun açılmasını sağlar. Sabahları 1 adet kahve içerek kafein alacağımıza ve kan şekerimizi düşüreceğimize, sabahları 1 adet elma yiyerek daha sağlıklı bir şekilde uyanmamıza, kendimize gelmemize ve enerji almamıza yardımcı olur.

Hamilelerin her gün 1 adet elma yemesi durumunda, karnında çocuğun bağışıklık sistemini korumasına ve astım gibi önemli sağlık sorunlarına yakalanmasını engeller.

Ayrıca astım hastaları üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, 1 ay boyunca her gün 1 adet elma yiyen astım hastalarının durumlarında düzelme olduğu, solunum yollarının açıldığı gözlemlenmiştir.