Uzakdoğu'nun iki büyük temsilcisi Japonya ve Çin yeni enerjili otomobil üretimi için el ele verdi. Japon otomotiv üreticisi Honda Motor, Çinli ortağı GAC Group ile Çin pazarına girmeye hazırlanıyor. 469 milyon dolarlık yatırım yapacak olan iki dev, Çin'de yeni enerjili araç üretecek.

Bu girişim, Honda ve GAC'ın Çin'in otomotiv sektöründe getirmiş olduğu çevreci araba üretim kotalarını tutturma çabasının bir parçası olarak ortaya çıktı. Çin'in uygulamaya koyduğu regülasyona göre 2019 yılına kadar bir otomobil üreticisinin toplam araç üretiminin yüzde 10'unun çevreci araçlardan oluşması gerekiyor.

Honda-GAC ortak girişimi, yılda 170 bin yeni enerji aracı üretme kapasitesine sahip bir tesis kuracaklar. Yeni enerji araçları, elektrikli arabaların yanı sıra şarj edilebilir hibrit araçları da kapsıyor.

ÇİN PAZARINA TRUMPCHİ MARKASIYLA GİRERECEK

Ortak girişime yakın bir kaynak, plan kapsamında elektrikli kompakt bir SUV olan GAC Trumpchi GS4'ün GAC ile birlikte Honda tarafından üretilip satılacağını belirtti. Aynı kaynak Honda'nın ürettiği otomobilin, Honda yerine Trumpchi markası ile satılacağını da ekledi.

Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif

Bu ortak girişim anlaşması da Toyota Motor ile yerel ortağı arasında daha önceden yapılan bir anlaşmaya benziyor. O anlaşma kapsamında da Toyota satış merkezleri, Japon şirketinin ayırt edici üçlü oval logosu olmadan elektrikli araçlar satacağı duyurulmuştu.

Honda ile kurulan bu yeni ortak girişim kapsamında da araçlarda Çinli ortak GAC'nin markası yer alacak.