Uzmanlar çocuklukta geçirilen kazaların yanı sıra bazı meslek gruplarının da kuyruk sokumu ağrılarını tetiklediğini ifade ediyor. Özellikle uçak yolculuklarında iniş ve kalkıp sırasında meydana gelen mikrotravmaların zaman içinde kuyruk sokumu ağrılarını tetiklediğini paylaşan uzmanlar, özellikle hosteslerin iniş ve kalkışlarda kullandıkları katlanabilir tarzdaki koltuklarının sert yapıda olanları, kuyruk sokumunda oluşan darbe ve baskıyı artırarak ağrıya neden olabildiğini kaydediyor.

Kuyruk sokumunda ağrı gelişen kişinin dik oturamadığı için oturuş şeklini değiştirdiğini, tedaviyi geciktirdiğini ve uzun süre ağrıyla yaşamak için kendini zorladığını belirten uzmanlar, bireylerde oturuş bozukluğuna bağlı olarak kas spazmları ile birlikte bel fıtığı gibi farklı rahatsızlıkların ortaya çıktığını ifade ediyor.

Normalde sadece otururken yaşanan kuyruk sokumu ağrıları, farklı rahatsızların eklemesiyle birlikte ayağa kalkıldığında da sürebilmektedir.

Geçmeyen ağrılarda cerrahi yöntem uygulanabiliyor

Detaylı bir muayene ve radyolojik görüntüleme yöntemleriyle rahatlıkla teşhisi konulabilen kuyruk sokumu ağrılarında ilk tedavi seçeneği, ağrı yaşanan bölgenin baskı altından kurtarılmasıdır. Bu hastalarda oturma simidi kullanımı faydalı olabilmektedir. Önemli olan oturma simidinin iş, ev hatta otomobilde ara vermeden kullanılmasıdır. İlaç ve enjeksiyon tedavilerinin de kullanıldığı kuyruk sokumu ağrılarında sonuç alınamayan hastalarda cerrahi yönteme başvurulmaktadır. Ağrıya neden olan zedelenmiş ya da kırık kemiğin çıkartıldığı cerrahi yöntemde koksiks kemiğinin üzerindeki kemiklerin sağlam olup olmadığı da kontrol edilmelidir. 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen hastalar 10 günlük sürenin ardından tamamen normal hayatlarına dönebilmektedir. Cerrahi işlemin ardından hastaların ameliyat bölgesinin hijyeni ve iyileşme süresince bölgenin baskı altında kalmamasına dikkat edilmelidir.