Ancak önemsenmeyecek bir sorun olarak gözükse de bu durumun önemsenmesi gerektiğini vurguluyor.

Önemsenmeyen bu durumun hayati tehdit bile doğurabileceği üzerinde duran uzmanlar, kanser hastalıklarının işaretleri arasında da bu kanamaların bulunduğunu ve gecikme halinde tedavinin zorlaştığını savunuyor.

İdrarda kan görülmesinin yani tıbbi adıyla hematürinin mutlaka sebebinin araştırılması gereken bir sorun olduğunu paylaşan uzmanlar, idrar yolu enfeksiyonu, idrar yolu taş hastalığı, böbrek kistleri, prostat ve kanserlerin bunun altında yatan sebepler olabileceğini dile getiriyor.

İdrarda kanamanın yanı sıra bazı tüketilen besinlerin idrarın rengini değiştirebileceğini işaret ediyor. B besinler pancar, meyan kökü ve böğürtlendir. Bunların yanı sıra bazı ilaçlar ve ağır sporlarda rengi değiştirebilir. Fakat konuyla ilgili olarak mutlaka doktora başvurulması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Tedavi, hastalığa göre değişir

İdrarda kanamanın nedenini tespit etmek için öncelikle doktor muayenesi yapılmalı ve hasta; idrar, kan ve radyolojik testler ile değerlendirilmelidir. İdrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik tedavisi, iyi huylu prostat büyümesinde ilaç tedavileri ile prostat boyutunun küçültülmesi ya da cerrahi müdahale, idrar yolu taş hastalığında şok dalga tedavisi ya da cerrahi müdahale, mesane tümörü varlığında ise endoskopik cerrahi uygulanır.