Vücudumuzu iyi tanımamız lazım. Vücudumuzun herhangi bir yerinde koku yönünden bir değişim varsa bu bir hastalığın habercisi olabilir. O yüzden vücudumuzdan gelen kokuları boş vermemeli, ciddiye almalıyız.

-İdrardaki yoğun aseton kokusu diyabet hastalığının habercisi olabilir. Eğer ki idrarınızda aseton kokusu duyarsanız, hemen açlık tokluk kan şekeri ölçümü yaptırarak diyabet hastası olup olmadığınızı kontrol ettirin.

-İdrarınızda bal kokusu duyarsanız, sistit hastalığına yakalanma ihtimaliniz yüksektir. Hemen bir hekime başvurup, sistit hastalığına yakalanıp yakalanmadığınızı anlamak için gerekli testleri yaptırmalısınız.

-İdrarınızda çürümüş bir yumurta kokusu varsa, sindirim sisteminizde bir sorun var demektir. Yine hemen hekime başvurmalı ve sindirim sisteminizi kontrol ettirmelisiniz.

-Ağızda oluşan kötü koku bir çok hastalığın habercisidir. Kötü ağız kokusu, böbrek, kulak-burun-boğaz, akciğer, diş eti ya da sindirim sisteminizde meydana gelen bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor olabilir. Tabi diş sağlığınızın kötü olması da ağız kokusuna neden olur. Günde en az iki kere fırçalanmayan dişler ağız kokusuna neden olur. Sigara ve benzeri nefes yolu ile alınan maddelerde ağız kokusuna neden olur.

-İdrarınızdaki sirke kokusu, B ve D vitamini eksikliğinin işareti olabilir. Aynı zamanda tiroid ve solunum yolu hastalıklarının da habercisidir.

-İdrarınızda balık kokusu alıyorsanız, cinsel hastalığa yakalanma ihtimaliniz yüksektir. Doktor raporlarınız temiz çıkana kadar cinsel ilişkiye girmemeniz faydalı olacaktır.

-İdrarınızda ekşimsi bir koku alıyorsanız, mide iltihabı ya da kalın bağırsak iltihabına yakalanmış olabilirsiniz.