Türkiye'de ıslak mendil kullanımı oldukça yaygın... Hemen hemen herkesin çantasında veya cebinde ıslak mendil bulunuyor. Çalışanların ofis masasının çekmecesinde de mutlaka ıslak mendil oluyor.

Anneler de çocuklarının popolarını ıslak mendil ile siliyor. Bir lokantada yemek yediğinizde, yemeğin sonunda ıslak mendil veriliyor. Hatta dışarıdan evimize ya da ofisimize yemek söylediğimizde de poşetin içerisine mutlaka ıslak mendil bırakılıyor.

Peki bu kadar sık bir şekilde kullandığımız ıslak mendillerin zararlarını biliyor muyuz?

Islak mendiller ile ellerimizi sildiğimizde, ıslak mendilin içerisinde bulunan kimyasal maddeler elimize geçer ve elimizde kurur. Biz de bu kimyasal içeren ellerimiz ile yemek yeriz, ellerimizi yüzümüze gözümüze süreriz, böylece o kimyasal maddeler yiyecekler ile vücudumuza girer. Yüzümüzde ve gözlerimizde hasara neden olabilir.

İşte bu sebepten dolayı ıslak mendil ile ellerimizi sildikten sonra mutlaka ellerimizi yıkamamız gerekiyor.

Bebeklerin altını da ıslak mendil ile silersek, bebeğimizin poposunda pişikler ve çeşitli cilt hastalıkları meydana gelebilir. Ya da pişik olan bölgeyi ıslak mendil ile sildiğimizde, ıslak mendilin içerisindeki kimyasal maddeler nedeniyle pişiğin iyileşme süreci gecikiyor.

İşte bu sebeple hayatımızda ıslak mendil kullanımını mümkün olduğu kadar aza indirmeli ve ıslak mendil kullandığımız zaman, ıslak mendil ile sildiğimiz bölgeyi temiz su ile durulamamız gerekiyor.

Bebeklerin cildine ise ıslak mendil yerine, ıslatılmış pamuk bez ile temizleme işlemi uygulanmalıdır.