Uzmanlar burun estetiği yaptırmaya karar verdikten sonra doktorunuz uygun bulursa sizin için farklı bir süreç başladığını kaydederken, söz konusu aşamada dikkat etmeniz gereken noktalar bulunduğunu savunuyor.

Hasta, aspirin ve türevleri gibi kan sulandırıcı ilacı operasyondan en az bir ya da iki hafta önce bırakmalı ve kullanmamalıdır. Eğer bu ilaçların tüketimi devam ederse hasta operasyon için büyük risk taşır ve olumsuz sonuçlar doğabilir.

Bu da, hem hastayı hem de uzmanı olumsuz yönde etkiler ve istenilen verimin alınması zorlaşır. Aynı zamanda hastaların sigara ve alkol kullanımı da yaraların iyileşmesini geciktirir. Bu sebeple hastalar tedavi sürecinden önce bu tarz alışkanlıklarını bırakmalı ya da ara vermelidir.

Bununla birlikte sigara, nefes kontrolü açısından da olumsuz bir etken olarak değerlendirilir ve özellikle burun estetiği olacak hastalar için zararı büyüktür.

Kadın adayların en çok sorguladığı konulardan bir tanesi de regl dönemlerinde burun estetiği olup olamayacaklarıdır. Adaylar bu anlamda doktorlarına danışmalıdırlar. Ancak biyolojik açıdan herhangi bir engel taşımamaktadır. Yani adaylar bu dönemlerinde de burun estetiği operasyonu geçirebilirler.

Açık teknik, burun ucundan bir kesi yapılarak burun sırtının kaldırılıp burun yapılarına ulaşılması yoluyla gerçekleştirilir. Kapalı teknik ise bu kesilerin burun içinden yapılması ile olur. Açık teknik daha fazla görüş alanı ve anatomik yapılarak hakimiyet sağlarken, kapalı teknik daha ufak düzeltmeler için tercih edilir.

Öğretmenlerin Toplumsal ve Kültürel Rolü Öğretmenlerin Toplumsal ve Kültürel Rolü

Her 2 tekniğin de artıları ve eksileri bulunmakta olup teknik seçimi hastanın ihtiyacına göre şekillenir. Bu tekniklerin birbirine kesin üstünlükleri yoktur. Her iki teknik de yaygın olarak kullanılır. Önemli olan, hangi teknik kullanılırsa kullanılsın sonucun mutluluk verici olmasıdır.