Öncelikle dengeli ve sağlıklı beslenmenin hastalıklarla mücadelenin en önemli adımı olduğunu paylaşan uzmanlar, uyku düzenin de 7-8 saat olarak düzenlenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Uzmanların hayatımızın kaynağı olarak tanımladığı suyu yeterince tüketmeye özen göstermemiz gerektiğinin altını çizen uzmanlar, haftada en az iki kez balık yememizi öneriyor. Meyve ve sebzeyi de sofralarımızda bulundurmamız gerektiğini kaydeden uzmanlar, demir, çinko, D vitamini gibi mineral ve vitamin seviyelerini kontrol ettirmeniz gerektiğinin altını çiziyor.

Sık sık ellerin yıkanmasının da mikroplarla savaşta önemli bir silah olduğunu dile getiren uzmanlar, mikropların en kolay sıcakta ürediğini bu nedenle de bulunduğunuz ortamın aşırı ısınmasına engel olmanızın önemli olduğunu ifade eden uzmanlar, ev, sınıf ve ofis gibi ortamların sürekli havalandırılması gerektiğini kaydediyor.

Kış mevsiminde havaların bir ısınıp bir soğuması, hastalara yol açan enfeksiyonlara da zemin hazırlıyor. Vücut direncinin azaldığı kış aylarında gripten bronşite, boğaz enfeksiyonlarından sinüzite pek çok hastalık, hem yetişkinleri hem çocukları etkisi altına alıyor. Alınacak bazı önlemler ile bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kış hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor.

Zencefilin günlük tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hatırlatan uzmanlar, içerdiği B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyumun hem bağışıklığı korumak için hem de grip soğuk algınlığı şikayetleri için bire bir olduğunu vurguluyor.