Futbol dünyası hafta sonu İtalya Seri A'dan gelen haber ile adeta yıkıldı. İtalya Seri A takımlarından Fiorentina hafta sonu lig maçı için otelde kamp yaparken takımın yıldız defans oyuncusu Davide Astori kaldığı otel odasında ölü olarak bulundu. 31 yaşındaki başarılı defans oyuncusunun odasında ölü bulunmasının ardından futbol dünyasında kabus gibi bir gün yaşanırken İtalya Seri A'da oynanması gereken lig maçları ileri bir tarihe ertelendi.

Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası

Cinayet Seçeneği Masada Mı?

Yıldız defans oyuncusunun otel odasında ölü bulunmasından sonra İtalya savcılığı derhal soruşturma başlattı. Yapılan ilk incelemelerde cinayete dair bir bulgu elde edilemezken kulüp doktorları ilk incelemelerde kalp krizi ihtimalini değerlendirmeye aldı. Ancak her ihtimale karşı savcılık Davide Astori'nin na'şına otopsi yapılmasına karar verdi ve Astori'den otopsi testi için gerekli örnekler alındı. Şimdi bütün gözler otopsiden gelecek sonuca yönelmiş durumda. İtalya polisi olayla ilgili ilk olarak ellerinde somut delil bulunmadığını, ancak araştırmaların devam ederek otopsi sonucu ile karşılaştırma yapılarak ölüm nedeninin açık olarak ortaya çıkarılacağını açıkladı.

27. Hafta Maçları Ertelendi

Davide Astori'nin ani ölümü üzerine herkesin aklında Kalp krizi mi? Cinayet mi? sorusu gelirken İtalya Futbol Federasyonu hafta sonu oynanması gereken Seri A maçlarını ileri bir tarihe erteledi. Yıldız defans oyuncusunun ani ölümünden sonra birçok futbol takımı başarılı futbolcunun kulübüne ve ailesine başsağlığı dileyen açıklamalarda bulundu. Birçok futbol takımı resmi sitesinden başarılı futbolcu için veda mesajı yayınlarken İtalyan futbol severler Fiorentina stadı önünde başarılı futbolcunun anısına mum yaktılar. Ayrıca İtalyan futbol severler ellerindeki Fiorentina atkılarını stat çevresindeki demir askılıklara astılar. Bunlara ek olarak İtalyan futbol severler Artemio Franchi Stadı önünde İtalyanca olarak Güle Güle Kaptan pankartı açarak başarılı oyuncuya son görevlerini yaptılar.