Uzmanlar özellikle gribe yakalanma riskini azaltan, grip olsanız da gribi hafif bir şekilde atlatmanızı sağlayan grip aşısının, kalp krizi riskini de yarı yarıya düşürdüğünü kaydediyor.

Gribin vücutta akut enflamasyona sebebiyet verdiğini belirten uzmanlar, bunun da koroner damarlardaki aterosklerotik plakların stabilizasyonunu bozabileceğini ve pıhtı oluşumunu kolaylaştırarak kalp krizine yol açabileceğini paylaşıyor.

Kalp krizinin önlenmesinde, grip aşısı yaptırmanın en az sigarayı bırakmak, kolesterol ilaçlarını kullanmak kadar etkili olduğunu dile getiren uzmanlar, yapılan çalışmalarda kalp yetersizliği, doğumsal kalp hastalığı ve kapak hastalığı olanlarda aşı yapıldığı takdirde grip nedeniyle hastaneye yatırılma ve ölüm oranının önemli ölçüde azaldığının saptandığı üzerinde duruyor.

Grip aşısı yaptırdığınız da hem kendinizi hem de çevrenizdeki koruyacağınızı vurgulayan uzmanlar, hastalığı ağır geçirme riski bulunan küçük çocuklar, kalp hastaları, akciğer hastaları ve yaşlılar için koruyucu tedbir almış olacağınızı ifade ediyor.

Gripten korunmanın en etkili ve güvenilir yönteminin grip aşısı olduğunu paylaşan uzmanlar,

Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları

6 aydan büyük tüm bireylere her yıl grip aşısı yapılmasını önerildiğini vurguluyor. Grip aşısının yanı sıra gripli insanlardan uzak durmak, aşı yaptırmadıysanız kalabalık ortamlardan uzak durmak, elleri sık sık yıkamanın alınabilecek tedbirler arasında olduğunu da hatırlatmakta fayda var.