Araştırmalar sonucu saptanan bu sayıların hastalığın ne kadar ölümcül olduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu savunan uzmanlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan akıllı ilaçların hastalığa çarenin yolunu gösterdiğini dile getiriyor.

Özellikle 'küba aşısı' olarak adlandırılan ilacın akciğer kanseri tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirten uzmanlar, artık tedavilerden başarılı sonuçlar elde edilebildiğini ancak bunun erken tanıdan geçtiğini paylaşıyor.

Akıllı ilaçlar ile birlikte akciğer kanseri tedavisinde umut veren sonuçların net bir şekilde ortaya konulduğunu savunan uzmanlar, klasik kemoterapi yerine, ağızdan alınan ilaçlarla tedavi edildiklerinde, yaşam süresi 2 katına ulaştığı üzerinde duruyor.

Bu tedavilerin kemoterapiye oranla daha az yan etkiye sahip olduğunu paylaşan uzmanlar, yapılan çalışmaların akciğer kanserinin ileri evresinde bile bu tarz tedavilerin uygulanmasıyla başarı elde edilebileceği üzerinde duruyor.

İleri evre akciğer kanserinde küba aşısının, kemoterapi sonrasında tümörü gerileyen veya stabil kalan hastalara verildiğinde daha fazla yarar sağladığını belirten uzmanlar, aşının verildiğinde vücuttaki tümör miktarının ne kadar az olursa başarı oranını o kadar fazla olduğunu dile getiriyor.