Uzmanlar her zaman gün içerisinde bol su içmemiz gerektiğinden bahsediyor. Herkesin günde en az 2 litre su içmesi gerektiğini belirten uzmanlar, su içmenin vücudumuz için çok faydalı olduğunu dile getiriyor.

Uzmanların dikkat çektiği bir diğer konu ise aç karnına su içmek…

Aç karnına 1 ile 4 bardak arasında su içerek, suyun faydalarından daha fazla yararlanabiliriz.

Aç karnına 2 bardak su içmek cildimizin esnekliğini ve gerginliğini korumasına yardımcı olur ve erken kırışıkların oluşmasını engeller.

Sabahları aç karnına su içmek yaşamsal organlarımızın sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirmesine katkı sağlar. O sebepten sabahları uyandığımız zaman bir şey yemeden önce en az 1 bardak su içmek oldukça faydalı…

Karnınız açken 2 veya 3 bardak su içmek kilo vermenize de yardımcı oluyor. Çünkü su içmek vücuttaki toksinleri atmanın haricinde yağ ve kalori yakmaya da yarıyor.

Aç karnına su içmek daha az yemek yemenize yardımcı olur. Çünkü aç karnına su içmek size tokluk hissi yaratır. Böylece daha az yemek yiyerek, kilo almanızın önüne geçmiş olursunuz.

Sabah kalktığınızda soğuk su yerine ılık su içmeniz daha faydalı olacaktır. Sabahları içilen ılık su uykunuzu açılmasına ve kendinize gelmenize yardımcı olur. Sabahları kalktığımızda var olan yorgunluk hissinin de giderilmesini sağlar.

Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce aç karnına su içmek bağırsak hareketlerinizi canlandırır ve böylece kabız olma ihtimaliniz çok düşük olur.