Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Bir vitamin ve mineral deposu olarak adlandırılan kereviz, içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde vücutta hastalıklara karşı bir savunma sağlıyor. Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum gibi minerallerin de içeriğinde bulunduğu bu mucizevi sebze, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi için oldukça önemli etkiler sunuyor. Üstelik kan basıncını da dengelemesiyle, tansiyon sorunu olan kimselere özellikle tavsiye edilmektedir.

Diyabet Ve Obezite Tedavisinde Kereviz

Kerevizin kan şekerini dengeleyen bir özelliği var. Bu sayede diyabet hastalarının yaşam kalitesinin arttırılması için önemli bir besin. Kalorisi düşük olduğundan her türlü diyette de güvenle tercih edilebiliyor.

Diyetlerde vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin yeteri kadar alınmasına yardımcı olmakla birlikte, sağlıklı kilo vermenin de anahtarı olarak bilinmekte.

Diyetlerde kilo vermeye yardımcı olmanın dışında vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına da yardımcı olan kereviz, en sağlıklı detoks besinlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bunun için kerevizin yalnızca kök kısmının değil, yeşil yapraklarının da kullanılmasını belirten araştırmacılar, kerevizin sapları ile yapılacak bir çorbanın veya bir mutfak robotu yardımı ile ezilerek hazırlanacak bir detoks içeceğinin önemine vurgu yapıyor.

Böbrek Ve İdrar Yolları Hastalıklarında İyileştirici Etki

Vücudu her türlü zararlı maddeden temizleyen kereviz, böbrek ve idrar yollarında biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlıyor. İdrar söktürücü özelliği ile idrar yollarındaki iltihap ve benzeri oluşumları temizlemekte olan bu değerli besin maddesi, taş ve kum gibi problemlerin de çözümünü sunmaktadır.