CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meclis grup toplantısında konuştu. Sözlerine ekonomideki notlarıyla başlayan CHP lideri, İstanbul ve Ankara'da verilen temizlik ilanlarına yapılan rekor başvuru üzerinen ekonomik durumu özetledi. İstanbul ve Ankara'daki temizlik işçisi kadrosu için verilen ilanlara yapılan 50 binin üzerindeki başvuruda üniversite mezunlarının da olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hükümeti suçladı.

"AK PARTİ İKTİDARI YOKSUZLLUK İKTİDARIDIR"

Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Nereye giderseniz gidin şu cümleleri tekrar edin: AK Parti iktidarı yoksulluk, pahalılık, işsizlik, istaf, adaletsizlik, tefecilere hizmet eden iktidar demektir.

Devletin arsalarını fabrikalarını sattılar dünyanın vergilerini topladılar. Şimdi tefecilere teslim oldular ve borç para arıyorlar.

İstanbul'da 1433 temizlik işçisi alınacak. Başvuranların sayısı 51 binin üzerinde. Bunların içinden 2835'i üniversite mezunu. Aynı tablo Ankara'da da var. Ankara'da 40 temizlik işçisi kadrosu açıldı. 55 binden fazla başvuru yapıldı. AK Parti iktidarı yoksulluk, işsizlik iktidarıdır. Bunu herkese anlatacaksınız.

"ANNELERE SESLENİYORUM"

Annelere sesleniyorum. Sen çocuğunu üniversiteye gönderiyorsun. Hangi anne çocuğunu üniversiteye temizlik yapsın diye gönderir? Senin üniversiteye gönderdiğin çocuğunu temizlik işine mahkum edene oy verme kardeşim.

SUUDİ ARABİSTANLI İNFAZ TİMİ

Kaşıkçı'yı öldürmek amacıyla ekip geliyor, konsolosluğa yerleştiriliyor. Öldürülüyor. Dünya medyasına yansıyor. Ne oluyor arkasından? Öldürenlerin tamamı, elini kolunu sallayarak Türkiye'den ayrılıyor. 15 kişilik timden 13 kişi, 18:30 ve 22:45 saatlerinde kalkan özel jetlerle, 2 kişi ise tarifeli uçakla gitti deniyor. Katiller herkesin gözünün önünde, uçağa binerek Türkiye'den ayrılıyor. Para yüzünden katilleri serbest bıraktınız.

Ne diyordu Yasin Aktay BBC'ye yaptığı açıklamada: Bütün makamlar haberdar oldular. Kuş uçsa tespit edilir. Kuş değil, katiller uçtu. Bu, şu anlama geliyor. Türkiye, ahır devletine, bir çadır devletine dönmüştür. Gelip Türkiye'de cinayet işleyebilirsiniz, kimse size dokunmaz.

TÜRKİYE BİR ÇADIR DEVLETİNE DÖNMÜŞTÜR

Bugün beyefendi diyor ki, failler İstanbul'da yargılansın. Beyefendi, onlar senin gözetiminde ve himayende yurtdışına çıktı. Katiller herkesin gözünün önünde Türkiye'de özel uçaklara binip gittiler. Türkiye Devleti bir çadır devletine dönmüştür.

81 milyonun vicdanı adına sorduğum sorulara cevap istiyorum. İşin ucunda para olunca katilleri serbest bıraktılar. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin onuruyla, haysiyetiyle oynamaktır. Siz hala kandırılıyorsunuz farkında mısınız? FETÖ kandırdı, PKK kandırdı… Yaptığın her şey yanlış.