Soğuk kış günlerine sayılı günler kala ev ve iş yerlerinin ısınmasıyla ilgili akıllarda soru işaretleri oluşmaya başladığını hatırlatan uzmanlar, kullanılan kombilerin yanlış yöntemle idare edildiğinde doğalgaz faturalarının yükseldiğini belirtiyor. En fazla sahip olunan kanının kombiyi sürekli belli bir derecede tutmanın konforlu ve tasarruflu olduğu yönünde olduğunu kaydeden uzmanlar, bu durumun bütün gününü evde geçiren insanlar için geçerli olduğunun altını çiziyor. Evrensel metinlerde ısıtma dönemi için önerilen sıcaklık aralığının 20 ile 22 derece olduğunu belirten uzmanlar, ancak bunun kişiye özel sabit bir değeri olmadığı üzerinde duruyor. 20 ile 22 derecenin üzerine çıkan kişinin ekonomi yapma telaşı içine girmemesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, her bir derecelik artış için yüzde 5 ile 8 arasında doğalgaz harcandığını paylaşıyor.

Yıllardır kullanılan oda termostatlarının evin yani odaların sıcaklığını ölçerek sizin adınıza odanın en konforlu olacağı sıcaklığı ayarladığını ifade eden uzmanlar, akıllı oda termostatlarının, eviniz sizin konforlu hissettiğiniz sıcaklığa geldiğinde kombinin çalışmasını durdurarak evinizin sabit sıcaklıkta kalmasını sağladığını kaydediyor.

Bütün gününü evde geçirmeyenler için ise evin dışından cep telefonu yoluyla kontrol edilebilen sistemlerin, akıllı oda termostatlarının olduğunu hatırlatan uzmanlar bu sayede kombinizin gereksiz yere çalışmasını engelleyebileceğinizi dile getiriyor.

Akıllı oda termostatlarının yanı sıra radyatörlerin önlerini ve üstlerini kapamamanın, kapı ve pencerelerdeki kaçakları engellemenin, kuzey cephesine bakan odalardaki radyatör peteklerinin arkasına ısı yalıtımlı paneller konulmasının da önemli adımlar olacağını belirtmeliyiz.