1) Zerdeçal: Antibakteriyel özelliği ile zerdeçal aknelerinizi temizlemede birebirdir. 1 yemek kaşığı zerdeçalın içine çok az su koyup macun kıvamına getirin ve yüzünüze maske gibi uygulayın.

2) Bal: Bal maskesi için yalnızca bal ve ellerinize ihtiyacınız var. Bir miktar balı yüzünüze sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez yüz maskesi olarak kullanın. Yüzünüzün daha önce olmadığı kadar pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

3) Domates: Domates içeriğinde bulundurduğu asitlerle cildinizi temizler ve sıkılaştırır. Domates suyunu yüzünüze sürüp gece boyu cildinizde bekletebilirsiniz.

4) Elma sirkesi: Bir şişenin dörtte birine sirke dörtte üçüne su ekleyin ve günlük tonik olarak uygulayın.

5) Karbonat: 1 çay kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra ise peeling yaparak cildinizden arındırın ve ılık su ile durulayın. Siyah noktalarınızdan kurtulmak için birebir.

Saç Rengi Seçimi, Kişisel Stilinizi Yansıtan Doğru Seçim Nedir ? Saç Rengi Seçimi, Kişisel Stilinizi Yansıtan Doğru Seçim Nedir ?

6) Limon Suyu: Yine çok sık olmamakla birlikte limon suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. Limonun içinde bulunan sitrik asit hem renk düzensizliklerini eşitleyecek hem de aknelerinizden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cildinizin pH dengesini de düzenleyecektir.

7) Salatalık: Salatalığı yüzünüze nazikçe sürün ve yarım saat bekleyin. Cildinizi ferahlatır ve aknelerinizle savaşır.