Her köpeğin yatkın olduğu yetenekler birbirinden farklıdır. Sıra korumaya geldiği zaman ise, tercih edilebilecek onlarca köpek cinsi bulunmaktadır. Bazı sıcakkanlı köpek cinsleri eve hırsız girdiğinde tepki bile vermeyebilir. Koruma ve bekçilik içgüdüsüne sahip köpekler, genellikle sahiplerini ve bulundukları bölgeyi korumak için her şeyi yaparlar. Peki, bekçilik ve koruma içgüdüsü fazla olan köpek ırkları hangileridir?

Moskova'da Dehşet Verici Saldırı Moskova'da Dehşet Verici Saldırı

Alman Çoban Köpeği

Halk arasında Alman kurdu da denilen, Alman Çoban Köpekleri, hem zeki hem de koruyucu bir köpek türü olmaları sebebiyle, sıklıkla uyuşturucu operasyonları ve arama kurtarma çalışmaları içerisinde kullanılmaktadır. Bekçilik ve koruma gibi görevlerde sahiplerine başarılı bir şekilde yardım ederler.

Doberman

Kökenleri yakın geçmişe dayanan Dobermanlar, zayıf bir vücut yapısına sahip olmalarına rağmen oldukça kaslı ve çevik bir bünyeye sahiptirler. Eğitilebilirlik ve itaat konusunda en çok verim alınan köpek ırklarından biridir. Bu özelliklerinin yanında sahip oldukları üstün iz sürme becerisi, onları iyi bir polis köpeği haline getirmektedir. Arama kurtarma çalışmalarında sıklıkla kullanılırlar. Yüksek sahiplenme içgüdüleri sayesinde her zaman sahiplerini izlerler ve onlara zarar verebilecek her şeye karşı tetiktedirler.

Kangal

Orta Asya kökenli Kangal köpekleri, iri cüsseleri ve yüksek sahiplenme içgüdüleri sayesinde iyi birer çoban köpeği olarak bilinmektedir. Evliya Çelebi, Kangal köpeklerini tanımlarken bir aslan kadar kuvvetli oldukları ifadesini kullanmıştır. Kendi bölgelerinde aşırı derecede korumacı olmaları ve bölgelerini çakal, kurt gibi yabani hayvanlara karşı başarıyla savunmaları sayesinde en güvenilir köpek ırkları arasına girmiştir.

Rottweiler

Dobermanlar gibi oldukça kaslı ve iri bir vücuda sahip olan Rottweiler cinsi köpekler, en güçlü ve en korkusuz köpek türlerinden biridir. Köpekler arasında en yüksek koruma içgüdülerine sahip olmaları sebebiyle, sahiplerine zarar verecek bir tehdit tespit ettikleri zaman saldırgan tutum sergileyebilirler.