Merakla beklenen Kuruluş Osman'ın ilk bölüm fragmanı yayınlandı. Diriliş Ertuğrul'un devamı olan Kuruluş Osman'ın ne zaman başlayacağı merak konusu. Kuruluş Osman ne zaman hangi kanalda başlayacak?

Reyting rekortmeni dizi Diriliş Ertuğrul geçtiğimiz sezon final yaparak yerini Kuruluş Osman'a bırakmıştı. Başrolünde Burak Özçivit'in olduğu dizi merakla beklenirken, diziden ilk fragman geldi. Kısa sürede paylaşım rekoru kıran ilk tanıtıma binlerce beğeni ve yorum geldi.

Yalnızca Burak Özçivit'in göründüğü tanıtımda, milli dini değerelere vurgu yapılması ise tüyleri diken diken etti. Osman'ın otağa girdikten sonra gökyüzünde Hilal ve Yıldızın belirmesi, daha sonraki sahnede Kuran'ı Kerim'in açık olduğu sırada Kuran'ı Kerim'e bakan Osman'ın göğsünde beliren soy ağacının görünmesi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Ayrıca tanıtımın Barış Pınarı Harekatı'nın olduğu gün yayınlanması da dikkat çekti.

Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristi olan Mehmet Bozdağ, Kuruluş Osman dizisiyle ilgili sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanarak fragman videosunu paylaştı: O; kutlu bir hilalin gölgesinde mazluma adalet, nice dert sahibine derman oldu. Cenk meydanında gazi, Oğuz kavlince devlet oldu. La Galibe İllallah… Kuruluş Osman çok yakında ekranlarda.