Olay Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu Köyü'nde meydana geldi.

Çobanlık yapan 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir, bir kuşun hayatını kurtarmak isterken kendi hayatını kararttı.

17 yaşındaki çoban Ramazan Taşdemir, her sabah olduğu gibi hayvanlarını alıp yaylaya otlatmaya götürdü. Bu sırada elektrik tellerine kanadı takılmış halde çırpınan bir kuş gördü. Kuşun çırpınmasına dayanamayan 17 yaşındaki çoban Ramazan Taşdemir, kuşu kurtarmak için harekete geçti.

Kuşun kanadını takıldığı elektrik tellerinden kurtarmak için elektrik direğine tırmanan Ramazan Taşdemir, kuşu takıldığı telden kurtararak özgürlüğüne kavuşturdu. Kuşu kurtardıktan sonra aşağıya inmek için harekete geçen Ramazan Taşdemir'in belindeki metal matarası yüksek gerilim hattına dokundu. Metal matarasının yüksek gerilim hattına dokunmasıyla elektrik akımına kapılan Ramazan Taşdemir, tam düşmek üzereyken ayağı demire takıldı. Ayağı demire takılı halde kalan Ramazan Taşdemir o sırada elleriyle elektrik tellerine dokundu. Elektrik tellerine dokunmasıyla birlikte bir kere daha elektrik akımına kapılırken, iki eli de ciddi anlamda zarar gördü. İki elinde de ciddi şekilde yanıklar meydana geldi.

Yaklaşık 1,5 saat boyunca ayağından asılı kaldığı elektrik direğinden, olay yerine gelen TEDAŞ yetkililerinin yardımıyla kurtarılan Ramazan Taşdemir, hemen ambulans ile Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Taşdemir, burada yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yanık Merkezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı.

Yanık Servisi Bölümü Sorumlusu Opr. Dr. Mehmet Öztürk, "Her iki el de çok kötü durumdaydı. Genç yaşta sakat kalmaması için çok uğraş verdik; ama yapacak başka bir şey kalmamıştı ve ameliyatla her iki elini de dirsek altından kesmek zorunda kaldık" dedi.