Halk arasında kuyruk sokumu ağrıları olarak adlandırılan bilimsel ismi koksiks olan bu ağrılarla mücadele ve tedavi yöntemleri hakkında uzmanlar bizlerle önemli püf noktalarını paylaştı.

Uzmanlar çocukluktan itibaren düşmelerin, kazaların ve kuyruk sokumuna alınan darbelerin ilerleyen dönemlerde kuyruk sokumu ağrılarını tetiklediğini dile getirirken, otururken yaşanan ve ayağa kalkınca geçen koksiks yani kuyruk sokumu ağrıları erkeklere oranla kadınlarda 5 kat daha fazla görüldüğünü savunuyor.

Özellikle hamilelik döneminde oturuş şekli ve yüke bağlı olarak ortaya çıkan ağrıların, doğum sırasında koksiks kemiğinin zedelenmesi nedeniyle daha sonra da devam ettiğini belirten uzmanlar, ağır yük kaldırmak, zorlayıcı antrenmanlar, kuyruk sokumu bölgesinde görülen iltihaplanmalar, kemik hastalıkları ve dolaşım bozuklukları da ağrılara zemin hazırladığı üzerinde duruyor.

Ofis ortamında veya oturarak çalışmak zorunda olan kişilerde daha sık görülen kuyruk sokumu ağrıları koltuk seçimi ve oturuş şeklinden de kaynaklanabildiğini paylaşan uzmanlar, uzun süre yanlış pozisyonda ve sert zeminde oturmak kuyruk sokumu üzerindeki baskıyı artırarak zaman içinde kronik ağrılara yol açtığının altını çiziyor.

Masa başında çalışan ya da uzun süre otomobil kullanmak zorunda olan kişilerin belirli aralıklarla mola vermeleri yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebildiğini paylaşan uzmanlar, travmalara bağlı gelişebilen kuyruk sokumu ağrıları, bisiklet kullanmak gibi sürekli aynı hareketlerin tekrarlandığı spor aktiviteleri sonrasında da ortaya çıkabildiğini savunuyor.