1896'dan beri entegre enerji yönetimi çözümleri alanında faaliyet gösteren sektörün global lideri Landis+Gyr, Şubat ayı başında Türkiye'nin lider akıllı elektrik ve su sayaçları üreticisi İzmir merkezli Luna'yı Rekabet Kurulu'nun onayı sonrasında devraldı.

LUNA Yönetim Kurulu Başkanı ve ESIAD Başkanı Mustafa Karabağlı, Landis+Gyr Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Bodo Zeug ile kapanış imzalamaları ardından takımların ilk gün entegrasyon toplantısında el sıkıştılar.


Luna'nın akıllı elektrik ve su sayaçları sektöründe kayda değer büyüklüğü ve büyüme potansiyeli güçlü bir oyuncu olması sayesinde Landis+Gyr, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki konumunu Luna markasını da koruyarak güçlendirdi.

Gram altında 'O' rakamı işaret etti! Yatırımcıyı uyardı Gram altında 'O' rakamı işaret etti! Yatırımcıyı uyardı

Şirketin ortaklığa hazırlanması, yatırımcılara ulaşılması ve rekabetçi satış sürecinin yönetilmesini Oaklins inHERA Capital üstlendi.

Oaklins inHERA Capital yönetici ortağı Levent Bosut, 'Oaklins inHERA Capital olarak, rekabet kurulu onayı ardından sonuçlandırdığımız, Türkiye'de ve bölgede akıllı ölçüm sektörünün geleceğini şekillendirecek, Türkiye lideri Luna'yı dünya çapında önemli bir oyuncu haline getirecek, Türkiye'ye önemli yatırımlar ve ihracat gelirleri getirmeye devam edecek bu kayda değer şirket satın alma işlemi için hem Luna, hem de Landis+Gyr ekiplerini tebrik ediyoruz.' dedi.

Levent Bosut ayrıca 'Düşük faizler, şirketlerin kuvvetli bilançoları, ticaret savaşları, tedarik zincirlerindeki sıkıntılar, belli ülkelerin hakimiyet savaşları çerçevesinde dünyada rekorlar kırmakta olan şirket devralmaların, 2022'den itibaren önümüzdeki yıllarda Türkiye'de hızla artacağını, Türk şirketlerin küresel büyümelerini hızlandırmak için bu işlemlerin çok etkin olacağını düşünüyorum.' dedi.

LUNA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, 'Oaklins inHERA Capital ile yıllardır devam eden ilişkilerimiz; satış işlemi sırasında aldığımız olağanüstü desteğin yanı sıra, yıllar içerisinde kurumsal gelişimimize de çeşitli yönlerden katkı sağladı. Süreç sırasında, inHERA takımı açık bir iletişim ile tüm prosedürü organize bir şekilde yönetti. inHERA Capital ekibinin finansal yatırımcılar ile güçlü ilişkilerinin yanı sıra, global Oaklins ağı sayesinde potansiyel stratejik yatırımcılara erişimlerinden de faydalandık. Faaliyetlerimize olan yüksek düzeyde katılımları, sektörümüzü çok iyi anlamaları ve finansal uzmanlıkları ile Levent Bosut liderliğinde inHERA ekibinin desteğini ve yönlendirmelerini takdir ediyoruz.' dedi.

Landis+Gyr CEO'su Werner Lieberherr 'Luna'nın satın alınması Landis+Gyr için benzersiz bir fırsat sunuyor, çünkü bir yandan akıllı ölçümdeki temel kabiliyetlerimizi genişletmemize, bir yandan da İzmir'de yerleşik üretim kabiliyetleriyle maliyet açısından rekabetçi çözümler sunmamızı artırmamıza olanak tanıyor.' dedi.

Landis+Gyr Hakkında
Landis+Gyr, kamu hizmetleri sektörü için entegre enerji yönetimi çözümleri sektörünün küresel lideridir. Sektörün en geniş ürün portföylerden birini sunarak, kamu hizmetlerinin akıllı ölçüm, akıllı şebekle sistemleri ve altyapıları ve akıllı altyapıdaki karmaşık zorluklarını çözmesine yardımcı olmak için yenilikçi ve esnek çözümler sunar. Dünya çapında 300 milyondan fazla ölçüm cihazı ile 3.500'den fazla müşteriye hizmet vermektedir. 2020 mali yılında 1.4 Milyar Doları aşan satışları ile Landis+Gyr, tek misyonu olan dünyada daha iyi enerji yönetimi ile 5 kıta ve 30 ülkede 5,000'den fazla çalışanı istihdam etmektedir.

Organik yatırımlarla büyümenin yanı sıra Landis+Gyr, 2021'de de birden çok satın alma duyurmuştur. Landis+Gyr, Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ve Asya Pasifik'teki bölgelerinde elektrik şebekeleri için ölçüm üretimi, sayaç okuma yazılım teknolojileri, şebeke yönetimi ve optimizasyon yazılım teknolojileri, enerji iletişimi ve otomasyonu, akıllı şebeke ve izleme sistemleri, etkileşimli şarj donanımı ve elektrikli araç alanları için yazılım çözümlerine satın almalar ve yatırımlar yapmıştır.

Luna Hakkında
1991 yılında faaliyetlerine başlayan Luna, yüksek kaliteli ileri ölçüm teknolojisi sağlayan pazar lideri bir akıllı elektrik ve su sayacı tedarikçisidir ve 2022'den beri Landis+Gyr bünyesindedir. Luna 1000 civarında çalışanı, 100'den fazla mühendisi, tescilli Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile ayda 400.000'den fazla akıllı sayaç üretim kapasitesine sahiptir. 35.000.000'a yakın elektrik sayacını Türkiye pazarına sunan Luna, toplam 18.000 m2 kapalı alanda İzmir'de faaliyetlerini göstermektedir.
Oaklins inHERA Capital Hakkında

Uluslararası organizasyonumuz Oaklins'in 20 yıldan fazla zamandır Türkiye ofisi olan, şirketimiz Oaklins – inHERA Capital birleşme ve satın almalar, halka arz, özel sermaye yatırımları, özelleştirmeler ve finansal yeniden yapılandırma işlemleri konusunda uzmanlaşmış bir kurumsal finansman butiğidir. Bize küresel erişim, sektör uzmanlıkları sağlayan, dünyanın en köklü, en aktif ve en yaygın şirket satın alma ve birleşmeleri organizasyonu Oaklins dünyada orta ölçekli birleşmelerde sayı ve büyüklük olarak lider bir kuruluş. Dünya çapında 45'ten fazla ülkede, 850'yi aşkın profesyonel danışmanı bünyesinde barındıran Oaklins olarak son 5 yılda 1900'de fazla işlem olmak üzere, toplamda 6500'e yakın işlem sonuçlandırdık.

Oaklins inHERA Capital elektrik ve elektronik ekipmanları sektöründe daha önce bilişim ve elektronik sektörüne kabinet üreticisi Estap'ın ve Türkiye kesintisiz güç kaynağı (KGK) sektörünün lideri Inform'un dünyanın önde gelen elektrik ürünleri ve sistemleri üreticilerinden Fransa merkezli Legrand'a satışı dahil birçok projede danışmanlık hizmetleri vermiştir. inHERA ve ekibi uzun yıllar aktifliği ile sektöre yön veren öncü kurumsal finansman butiğidir.