Aşırı sıcakların ve güneş ışınlarının etkisinin insan metabolizmasında terlemeye bağlı olarak mineral kayıplarına sebebiyet verdiğini paylaşan uzmanlar, özellikle yaşlı ve çocuklarda büyük sorunların söz konusu olduğunu, bunun günde 1-2 adet maden suyu içilmesiyle büyük oranda önüne geçileceğini kaydediyor.

Doğal olarak elde edilen mineralli maden sularının şifa kaynağı olduğunu kaydeden uzmanlar, sodanın içme suyuna karbondioksit ve bikarbonat eklenerek elde edildiğini ve maden suyu ile sodanın aynı şey olmadığını vurguluyor. Sodanın mineral açısından hiçbir katkısı bulunmadığını paylaşan uzmanlar, gerçek maden suyunun mineral takviyesi gerçekleştirdiğini dile getiriyor.

Özellikle gelişme çağındaki çocuklarda bile ayran ile karıştırarak içilmesinin kemik gelişmesini önemli oranda destekleyici etkisi olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı yetişkin bireylerin günde en az 2 şişe maden suyu içerebileceğini ifade ediyor.

Maden suyunu doğadan gelen şifa olarak nitelendiriyorum. Çünkü içeriğinde yer alan mineraller ile sağlık için gerçek bir şifa kaynağıdır. Yıllardır süre gelen maden suyu tüketimimiz ile farkında olmadan kemiklerimizi koruyor ve günlük mineral ihtiyacımızı sağlayabiliyoruz. Özellikle içeriğindeki magnezyum ile kalp dostu, kalsiyum ile kemikleri güçlendirici, bikarbonat ile mide ve sindirim sistemi desteği, florür ile diş sağlığını koruyucu gibi çok önemli etkilere sahiptir.