Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan C vitamini deposu mandalinanın kendisi kadar kabukları da oldukça değerli. Uzmanlar mandalina kabuklarının bir çok şeye iyi geldiğini belirtirken, mandalina kabukları ile neler yapabileceğinizi haberimizde sizler için derledik.

-Mandalina kabukları ayak mantarları için oldukça etkilidir. Mandalina kabuğunun içinde bulunan çeşitli gaz ve enzimler sayesinde ayaklarınızda oluşan mantarlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

-Öksürüğünüzden kurtulmak istiyorsanız, kurutulmuş mandalina kabuklarını sıcak suyun içine atarak demleyin. Demlediğiniz bu karışımı 2 hafta serin bir yerde muhafaza ettikten sonra suyunu süzerek içmeye başlayın. Bu mandalina kabuğu çayı içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde sizi öksürükten kurtarır.

-Sindirim sorunu yaşıyorsanız, toz haline getirdiğiniz mandalina kabuklarını yemeklerinize çok az miktarda ekleyin. Bu işlem sindirim sisteminizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

- Yemeklerden önce 2 çorba kaşığı mandalina kabuğunun üzerine 1 kahve fincanı sıcak su ekleyerek tükettiğinizde bronşit sorunlarınızı iyileştirici etkisi vardır. İçerdiği çeşitli antioksidan, vitamin ve mineraller sayesinde akciğerlere hava taşıyan kanalcıkları açarak iç zarların iltihaplanmasını önlemeye yardımcı olur.

-Birkaç tane mandalina kabuğunu toz şeker ile birlikte rondodan geçirin. Elde ettiğiniz aromayı kek ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.

-Mandalina kabuklarını, limon kabukları ile birleştirerek harika bir reçel yapabilirsiniz.

-Mandalina kabuklarını bir mumluğun içine koyun. Mandalina kabuğunu bir köşesinden yakın. Mandalina kabuğundan çıkan dumanlar odaya çok güzel bir koku yayacaktır.

- Mandalina kabuklarını kurutarak demleyeceğiniz bu çay bir lif ve vitamin deposudur. Düzenli tüketildiğinde dokuların sağlığını da koruyan bu çay kolesterolü dengede tutar. Ayrıca gebelik dönemlerinde sabah bulantılarına karşıda içilebilen bu çay soğuk algınlığı, nezle, grip, gibi hastalıklardan da korunmanıza yardımcı olur.