DEÜ Tıp Fakültesi'nde görev yapan bilim insanlarından bir bölümü tarafından deney hayvanları ile gerçekleştirilen çalışma neticesinde yayık tereyağının öğrenmede olumlu bir etkisinin bulunduğu, margarinin ise depresyonu tetiklediği belirtildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, yağ çeşitleri içerisinde en pozitif sonuçlardan birinin zeytinyağı ile alındığını aktararak, ekstra sızma zeytinyağı ile beslenen deney hayvanlarının depresyon düzeylerinin düşük düzeyde olduğunu dile getirdi.

Margarin İle Beslenmede Çıkan Sonuçlar Vahim

Margarin tüketimi gerçekleştiren hayvanlarda çıkan sonuçların olumsuz yönde olduğunun altını çizen Harzadın, margarin ve ayçiçek yağı tüketen deney hayvanlarının benzer seviyede anksiteye sahip olduğuna dikkatleri çekti.

Serbest gezen inekten geleneksel yöntemler doğrultusunda sağlanan tereyağındaki sonuçların en iyiler arasında yer aldığını ifade eden Harzadın, tereyağıyla beslenen deney hayvanlarında kaygı düzeylerinin düşük olduğunu gördüklerini bildirdi.

Öte yandan Harzadın, gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarının uluslararası kamuoyu ile paylaşılacağını belirterek, beslenme konusundaki ilk tercihin tereyağı ve zeytinyağı olması gerektiğini kaydetti.