Düzensiz beslenme, metabolik sendromlar ve hareket eksikliği nedeniyle şişmanlıyoruz. İdea kiloya inebilmek adına pek çok yöntem kullanıldığını belirten uzmanlar, son zamanlarda popüler hale gelen masaj konusunda bizlerle dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Şimdiye dek ağrılardan kurtulabilmek için kullanılan, refleksoloji, thai, shiatsu, sıcak taş masajları acaba şişmanları da zayıflatıyor mu?

Kültürümüzün bir parçası olan hamamlarda başlayan masaj, günümüzde bilim ve tekniğin ilerlemesiyle çok farklı yerlere ulaştı. Toplumda birçok masaj türünü stres için tercih ediyoruz. Masaj için en önemli nokta, hangisini tercih edersek edelim uzman bir masaj terapistine gitmektir.

Her masaj türü herkese önerilemeyeceği için, özellikle süregelen bir hastalığınız varsa doktorunuzdan tavsiye almanız daha uygundur. Genel olarak masajların yapılış şekilleri farklılık arz etse de sağlık üzerine olumlu etkileri birbirine benzerlik gösterir.

Düzenli masajın sırt ağrılarını azaltması bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ergonomik (İnsan çalışma özelliklerine göre tasarlanmış) olmayan ortamlarda fazla zaman geçirenlerin, biraz da olsa kendilerine zaman ayırarak masaj ile bu sıkıntıların daha da büyümeden önünü almak mümkündür.

Doğru masaj ile sırt ve bel bölgesindeki ağrılar azaltılarak, duruş bozuklukları önlenebilir. Düzenli masaj yaptıranlarda migren dahil baş ağrılarının azalarak uyku kalitesinin arttığı gözlenmiştir.

Kireçlenmelerde düzenli masaj ve fizyoterapinin şikayetlerini de azalttır. Süregelen hastalıklarla ilgi ağrıyı masaj ile kontrol altına almak mümkündür. Hatta bazı hastalıklarda masajın ilaçların dozunun azaltılmasına ve böylelikle yan etkilerin önlenmesinde faydası olduğu gözlenmiştir. Depresyon ve sinirsel gerginliklerin giderilmesinde de faydalıdır.