MHP, Ankara'da Melih Gökçek'i aday gösterecek. Ankara kulislerine bomba gibi düşen iddia MHP'li kaynaklar tarafından doğrulandı. Yerel seçimde ittifak yapmayacaklarını açıklayan Devlet Bahçeli, Ankara'da AK Parti'nin karşısına Melih Gökçek ile çıkmaya hazırlanıyor.

Daha önce İstanbul'da aday göstermeyeceklerini açıklayan MHP lideri Bahçeli, ittifakın bozulmasının ardından İstanbul'da da yarışın içinde olacaklarını söylemişti. MHP'nin İBB adayının kim olacağı merak ediliyor.

TARTIŞMALI ŞEKİLDE İSTİFA ETTİRİLMİŞTİ

Melih Gökçek son yerel seçimlerde AKP'nin adayı olarak başkanlık koltuğuna oturmuş, geçtiğimiz yıl Ekim ayında ise Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası görevinden istifa etmişti.

Gökçek, 1994'den beri Ankara'nın belediye başkanıydı.

Ankara kulislerine bugün bomba gibi bir iddia düştü. İddiaya göre AKP tarafından görevinden kovulan Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerde ittifakı bozan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından aday olarak gösteriliyor. Gökçek tarafından konuyla ilgili henüz bir açılama yapılmadı ancak Gökçek bu iddiadan 17 saat önce attığı tweette AKP/MHP ittifakının bozulmaması çağrısında bulunmuştu.

Gökçek mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Yerel yönetim seçimlerinde Ak Parti/MHP seçim ittifakının bozulmasına kimler seviniyor? Sevinenlere bakın. Yorumu rahat yapabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ittifak başarı getirmişti. Yerel seçim ittifakını yapalım, küresel ve yerli işbirlikçilerin oyununu bozalım'

meo