Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeni yılda yapacakları faaliyetleri duyurdu. Eğitimde araç-gereç eksikliğinin sona ereceğini belirten Bakan Selçuk, gezici otobüs sınıflar devreye sokulacağını söyledi. Yeni dönemde müfredatın da iyileştirileceğinin altını çizen Ziya Selçuk, çocukların yetenek ve mizaçlarına uygun esnek bir müfredatı hayata geçireceklerini belirtti.

Selçuk komisyonda şunları söyledi:

ÖZEL EĞİTİME TEŞVİK AZALTILACAK

Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız. Yabancı dil konusunda dijital ortam oluşturulacak.

MÜFREDAT, ÇOCUKLARIN YETENEK VE MİZAÇLARINA GÖRE DÜZENLENECEK

Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecek.

"GEZİCİ OTOBÜS SINIFLAR DEVREYE SOKULACAK"

Şartları elverişsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eğitiminde araç-gereç ihtiyacı karşılanacaktır. Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacaktır.

"EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ ÖDENECEKTİR"

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ödeme miktarları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımızın müştereken belirlediği oranda artırılarak, eğitim ve öğretim kademesine göre yıllık 3.290 TL ile 4.610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecektir.