Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi

Uzmanlar yeni eğitim öğretim dönemi ile birlikte çocukların sağlıklı beslenme düzenine geçebilmesi adına ebeveynlerin büyük endişe içinde olduğunu vurguluyor. Sağlıklı gelişim ve okul başarısı için yeterli ve dengeli beslenmenin şart olduğunun üzerinde duran uzmanlar, çocuklarda karşılaşılan en büyük problemin sabah kahvaltı yapmak istememe olduğunu dile getiriyor. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli beslenmeye mutlaka çocuğa kahvaltıyı sevdirerek başlamanız gerekiyor.

Büyük şehirlerde çocukların okula gidebilmek için erken saatlerde uyandığını ve evlerinden çıktığını hatırlatan uzmanlar, çocukların erken saatte uyanmakta zorluk çektiğini ve uyandıktan hemen sonrada kahvaltı yapmak istediklerini kaydediyor. Bunun yanı sıra anne çalışıyorsa çocuk gibi anne için de zaman problemi yaşandığı üzerinde duran uzmanlar, atlanan veya önemsenmeyerek geçiştirilen kahvaltının aslında enerji veren ve derslerin algılanması sağlanan bir etken olduğunu savunuyor.

Anlama, algılama, daha iyi problem çözebilme,hatırlama ve verimli çalışma gibi önemli yetileri kahvaltının kazandırdığını paylaşan uzmanlar, çocukların okul öncesinden kahvaltı alışkınlıklarının şekillendirilmesinin şart olduğunun hatırlatıyor.

Kahvaltı öğününü çocuklara sevdirmek, sağlıklı bir gelecek için atılacak önemli bir adımdır. Akşam yapılacak küçük hazırlıklarla hem vakit kazanmanın hem de kahvaltıyı çocuğa sevdirmenin de mümkün olduğunu vurgulayan uzmanlar, tam buğday unundan hazırlayacağınız ev poğaçasını sabah saatlerinde ısıtarak, bir bardak ılık süt ve beyaz peynir eşliğinde çocuğunuza sunmanızın sağlıklı olacağını açıklıyor.

Yine tam buğday unu ile yapacağınız meyveli veya kuruyemişli keklerin, şeker yerine bal veya pekmezle tatlandırıldığında önemli bir enerji deposu olduğunu da hatırlatmakta fayda var.