24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5016 %0.06
51,3351 %0.07
6.866,46 % 5,58
Ara
Medya24 Politika Bahçeli’den Erken Seçim Açıklaması: "Seçimin Ne Zaman Yapılacağı Bellidir”

Bahçeli’den Erken Seçim Açıklaması: "Seçimin Ne Zaman Yapılacağı Bellidir”

Okunma Süresi: 2 dk

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, özellikle erken seçim tartışmalarına değinerek, bu konunun gündeme alınmayacağını vurguladı. "Seçimin ne zaman yapılacağı belli. Erken seçim diye bir şey asla gündeme alınmayacaktır" ifadelerini kullanan Bahçeli, muhalefet partisi liderlerine de eleştirilerde bulundu.

Bahçeli'nin Açıklamaları ve Siyasi Durum

Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin siyasal dengelerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "MHP ve Cumhur İttifakı, bütün Türkiye'nin, Türk milletinin hatta Türk ve İslam dünyasının siyaset kutbudur" dedi. Ayrıca, partinin geçmişle geleceği bağlayan bir fikir köprüsü oluşturduğunu ifade etti. Bahçeli, Türkiye'nin karşılaştığı sorunların üstesinden gelmek için adalet ve tarih bilincinin önemine vurgu yaptı.

Demokratikleşme ve Terörle Mücadele Vurgusu

Toplantıda, Türkiye'nin iç ve dış politikası hakkında da görüşlerini paylaşan Bahçeli, terörsüz bir Türkiye hedefinin önemine dikkat çekti. "Terörsüz Türkiye hedefi Türk milletinin kaderine sahip çıkma hamlesidir" diyen Bahçeli, bu hedeflere karşı çıkanların korkak ve kukla olduklarını ifade etti. Ayrıca, Türk milletinin her kökenden bireyinin bir arada yaşamasının demokratik bir rejimin gerekliliği olduğunu belirtti.

Muhalefete Yönelik Eleştiriler

Bahçeli, özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrılarına sert yanıtlar verdi. Özel'in söylemlerinin siyasi bir ahmaklık olduğunu savunan Bahçeli, muhalefetin gündem belirleme yeteneğini sorguladı. Erken seçim taleplerinin gerçekçi olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Seçim günü geldiğinde Türk milleti yüksek iradesiyle bu durumu ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

Bölgesel Güvenlik ve Uluslararası İlişkiler

Bahçeli, bölgesel güvenlik konularına da değinerek, Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. Suriye'nin içindeki terör örgütleriyle mücadele etmenin Türkiye'nin sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayrıca, ABD'nin İran’a yönelik askeri operasyon ihtimalinin bölge için büyük bir tehlike oluşturduğunu ve bunun önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının sonunda Bahçeli, Türkiye'nin uluslararası arenada temiz siyaseti savunma arzusunu yineleyerek, tüm dünyada adaletin sağlanması için ortak bir çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu bağlamda, siyasi istikrarın önemine vurgu yaparak, ülkenin geleceği için iş birliği çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *