24 Saat Haber
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8108 %0.17
50,2188 %0.01
5.983,04 % 0,46
Ara
Medya24 Politika CHP Sözcüsü Zeynel Emre, Basın Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu

CHP Sözcüsü Zeynel Emre, Basın Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Okunma Süresi: 2 dk

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, düzenlediği basın toplantısında, uluslararası gelişmelerden yerel yönetim sorunlarına kadar geniş bir yelpazede açıklamalar yaptı. Özellikle Trump'ın İsrail'in Gazze'yi ilhak etme planına dair endişelerini dile getiren Emre, bu konuda daha etraflı desteklerin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki Duruma Dikkat Çekildi

Emre, basın toplantısında Gazze'deki insani krize dikkati çekerek, "Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Trump'ın planlarına karşı daha dikkatli ve kapsamlı bir destek mekanizması oluşturulması gerekmektedir," şeklinde konuştu. Bu ifadeleriyle, CHP'nin uluslararası insani meselelerdeki duyarlılığını gözler önüne serdi.

İktidara Eleştiriler ve Yerel Seçim Başarısı

Toplantıda, iktidarın emekli maaşları ve yoksulluk yönetimi konusundaki politikalarını eleştiren Emre, "Hükümet, yoksulluğu yönetmeyi tercih ediyor, oysa bu sorunu köklü bir şekilde çözmelidir. Bu durum, zenginlerin daha da büyümesine neden olan sınıfsal bir meseledir," dedi. Emre, CHP'nin son yerel seçimlerde elde ettiği başarıya da değinerek, "Partimiz, milletimizin desteğiyle Türkiye'de uzun süredir birinci parti konumunu korumaktadır," ifadelerini kullandı.

Ulusal Güvenlik ve Suriye Politikaları

Karadeniz'de tespit edilen bir insansız hava aracının (İHA) düşürülmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Emre, "Bu İHA'nın neden daha fazla gözlemlenmediği ve içerilere kadar girebildiği konusunda şeffaf bir açıklama yapılması gerekmektedir," dedi. Ayrıca, Suriye’deki federatif yapılanmalara dair Türkiye'nin pozisyonunun Washington'dan gelen rüzgarlara göre şekillenmemesi gerektiğini belirtti. Emre, "Türkiye’nin oradaki duruşu, Trump yönetiminin önceliklerine göre belirlenmemelidir," ifadelerini kullandı.

Son olarak, Zeynel Emre, partinin milletle olan bağını yineleyerek, "Biz sırtımızı milletimize dayıyoruz. İlk seçimde de yine sırtımızı milletimize dayayarak iktidar olacağımıza yürekten inanıyoruz," şeklinde konuştu. Bu sözleri, CHP'nin seçim stratejisi ve halkla olan ilişkilerini güçlendirme konusundaki kararlılığını gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *