24 Saat Haber
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4817 %0.13
49,2064 %0.11
5.666,83 % 0,56
Ara
Medya24 Politika İYİ Parti liderliği için aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti liderliği için aday olmayacağını açıkladı

Akşener, 30 yıllık siyasi kariyeri boyunca Türkiye'nin ihtiyaçlarını merkeze aldığını ve her kararının sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

Okunma Süresi: 2 dk

İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener, partisinin yaklaşan seçimli olağanüstü kurultayında aday olmayacağını duyurdu. Akşener, 30 yıllık siyasi kariyeri boyunca Türkiye'nin ihtiyaçlarını merkeze aldığını ve her kararının sorumluluğunu üstlendiğini belirtti. Ayrıca, her defasında ödenmesi gereken bedelleri başkalarından bir beklentisi olmaksızın karşıladığını ve bu kararlarından hiçbir zaman pişmanlık duymadığını vurguladı.

Akşener, partisinin yetkili kurullarının aldığı kararla 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine "hür ve müstakil olarak" katılma tercihini hatırlattı. Bu kararın, Türkiye'de giderek yerleşen siyasi kutuplaşmanın önüne geçmek ve millete rekabetsiz siyasetten kurtulacak bir alternatif sunmak için alındığını ifade etti.

Aday olmama kararını açıklarken zorluklarla, propagandalarla ve muhtemel olumsuz seçim sonuçlarıyla yüzleşeceklerinin bilincinde olduğunu dile getiren Akşener, aldığı ve alacakları risklerin farkında olduğunu belirtti. Bu süreç boyunca sonuçların kendisine ait olduğunu vurgulayan Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin ödedikleri bedelin kabul edilebilir olduğunu ifade etti.

Gelecekte de milletin, devletin ve ülkenin iyiliği için gerektiğinde her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu belirten Akşener, seçimli olağanüstü kurultayda genel başkanlık için aday olmayacağını açıkladı. Kurultayın, parti, millet ve ülke için hayırlara vesile olmasını diledi ve aday olacak diğer arkadaşlarına başarılar diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *