Erken evrede prostat kanseri tanısı konulan hastaların başarılı sonuçlarla tedavi edilebileceğini işaret eden uzmanlar, hastalıkla ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguluyor.

Erkeklerde en fazla görülen kanser türlerinin başında bulunan prostat kanserinin yaşlanmayla birlikte daha fazla gözlemlendiğini belirten uzmanlar, 65 yaş üstündeki her 10 erkekten 6'sı prostat kanseri tanısı almasının da bunu işaret ettiğini kaydediyor.

Bilimsel çalışmaların gün geçtikçe başarılı tedavi yöntemleriyle taçlandırdığı günümüzde hastalıkları erken teşhis edilen prostat kanseri hastalarının büyük çoğunluğunun yaşama tutunduğunu kaydetmekte fayda var.

Uzmanlar prostat kanserinin kapınızı çalmaması için dikkat etmeniz ve atmanız gereken adımlar olduğunu kaydediyor. Özellikle uzmanlar genç yaştan itibaren fazla kilo sorununuz söz konusuysa mutlaka bir hekimden yardım almanız gerektiği üzerinde duruyor. Harekete geçmek için hiç zaman kaybetmemeniz gerektiğini de hatırlatan uzmanlar, sağlıksız beslenme ve şişmanlığın prostat kanseri için risk faktörlerinin başında bulunduğu üzerinde duruyor.

Prostat kanseriyle mücadele için içinde antioksidan ihtiva eden sebze ve meyveleri tüketmenin kanser riskini düşürdüğünü hatırlatan uzmanlar, gün içinde her öğünde sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek, prostat kanserine karşı sizi koruyabileceği gibi daha az kalori alarak kilo kontrolünüze de yardımcı olacak.

Uzmanlar doymuş yağların az tüketilmesinin prostat sağlığı için önemli adımlar arasında yer aldığını dile getiriyor. Doymuş yağdan yüksek, tam yağlı sütten elde edilmiş ürünler, yağlı koyun ve dana eti, tavuk ve hindi derisi gibi gıdaların mümkün olduğunca az tercih edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.