Rıdvan Bıyık Kimdir? Önce Biraz Kendisini Tanıtalım...

Haberciliğe 1989 yılında Günaydın gazetesinde muhabir olarak adım attı. 1996 yılında Kanal 6 televizyon haberciliğine geçti. 1 yıl kadar burada çalıştıktan sonra Kanal D haber merkezine transfer oldu. Uğur Dündar - Tuncay Özkan yönetimindeki Kanal D Haber Merkezi'nde farkını koyan haberler yaptı.

Üzeyir Garih cinayetini ilk duyuran isim olarak dikkat çeken Rıdvan Bıyık, 2001 yılında Reha Muhtar'ın ayrılması nedeniyle boşalan Show Haber'e transfer olan Tuncay Özkan'ın ekibinde yer aldı. Burada muhabirliğinin ardından istihbarat şefliği görevinde de bulunan Bıyık, 2010 yılında Habertürk TV'ye istihbarat şefi olarak transfer oldu.

Ciner Grubu'nun Show TV'yi satın almasıyla birlikte Show Haber Merkezi'ne geçti. Ardından Yönetim ve Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ tarafından genel yayın yönetmenliğine getirildi. Bıyık, 3 seneden beri Show Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini başarıyla sürdürüyor.

Haber dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmış ve tırnaklarıyla kazıya kazıya şu anki konumuna ulaşmış Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık ile Yayın Koordinatörümüz Kadir Balık ile gerçekleştirdiği samimi röporajı sizlere sunuyoruz.

WhatsApp Image 2021-04-11 at 19.31.03 (3)

Kaç Senedir Habercilik Yapıyorsunuz?

Dile kolay 32 seneden beri haberciyim. Ve hiçbir zaman bu sevgi azaltmadı.

Haberci Olmasaydınız Hangi Mesleği Seçerdiniz?

İki abim bu kuyumcu. Belki onlarla aynı işi yapardım ve zengin olurdum :)) ... Ya da başka ticaretin işi de olabilir... sonuçta paradan daha önemli olan sevdiği işte başarılı olmak. Bunu başarabildiysem ne mutlu.

WhatsApp Image 2021-04-11 at 19.31.02 (1)

Bu Kadar Başarılı Olmanın Sırrı Sizce Nedir?

İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Hem muhabirlikte hem de yöneticilik anlamında dürüstlüğü temel ilke edindim. Kaynaklarımla iyi ilişkiler içerisindeyim. Kısacası olduğum gibiyim.

Akşam Haberlerini Nasıl Seçiyorsunuz?

Haber seçimi öyle kolay bir iş değil. Hem gündem hem rutin haberlerin nasıl yapılacağını değerlendiriyoruz. Halkın sevdiği özel haberlerimizle harmanlıyoruz. İzleyicilerimizin beğeneceği haberleri seçiyoruz bu da reytinge olumlu yansıyor.

WhatsApp Image 2021-04-11 at 19.31.02 (3)

Genel Yayın Yönetmeni Olduktan Sonra Hayatınızda Neler Değişti?

Koltuklar hayat gibi gelip geçici. Hayatı geçirirken nasıl Allah'a sorumluluğumuzu biliyorsak, işimizi de yaparken aynı bilinçle olmalıyız. Göreve geldikten sonra daha da başarılı olup duyulan güveni boşa çıkartmamak için çok çalıştım. Rakipleri geçmek beni göreve getiren başta Sayın Kenan Tekdağ ve Sayın Didem Ciner'e en büyük hediyemiz oluyor.

Türkiye'deki Haberciliği Beğeniyor Musunuz?

Her yiğidin kendine has yoğurt yiyişi vardır. Kimi objektif, kimi yanlı, kimi de muhalif yayın yapar. Önemli olan doğru, güvenilir ve topluma fayda getiren haber yapmak.

WhatsApp Image 2021-04-11 at 19.31.01

Evde Olduğunuz Sürelerde Neler Yapıyorsunuz? Yani Yemek Falan Yapıyor Musunuz Yoksa Hep Yiyen Tarafta Mısınız?

Evde yemek yapıyorum. Özellikle hafta sonları enfes kahvaltı hazırlıyorum. Et yemeklerinde de fena sayılmam.

Rakiplerinizden Farkınız Nedir? Ekibinizi Nasıl Seçiyorsunuz?

Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası

Rakipleri geçmek için en iyi haberleri seçmek şart. İzleyici kitlenin beğendiği haberleri bulmak ve birbirinden ilginç özel haberler yapmak gerekiyor.
Show haber merkezi kadrosuyla çok başarılı. Aynı futbol takımı gibi santrafor orta sahan, defansın iyiyse takımı da disiplinli yönetiyorsan galip gelirsin. Sonuç haber merkezimiz Türkiye'nin en iyilerinden oluşuyor.

Hayatınızda Hiç Tehdit Aldınız Mı?

Ufak tefek tehditler dışında, çok şükür almadım.

WhatsApp Image 2021-04-11 at 19.31.02 (2)

Habercilikte İdolünüz Kim Acaba?

Büyüğüm her habercinin iyi yönlerini almaya çalıştım. Onlardan daha iyi olmak istemişimdir hep. Bana göre Uğur Dündar en başarılı olanı.

Sosyal Medya Kullanıyor Musunuz, Sosyal Medya Haberciliği Ne Durumda?

Günümüzün en büyük haberleşme kaynağı sosyal medya. Ne yazık ki gazete ve dergilere ilgi azaldı. Artık çoğunluk yurtta ve dünyada olup biteni, son dakika bilgilerine televizyon ve sosyal medyadan alıyor. Hatta cep telefonları, tablet ve bilgisayarlarla bilgiye anında ulaşılabiliyor. Ben de sosyal medyayı yakından takip ediyorum.

Medya24.Com Okuyucularına Neler Söylemek İstersiniz?

Medya24'ü de takip ediyorum. Okuyucularına selamlar, sizlere de başarılar diliyorum.

WhatsApp Image 2021-04-11 at 19.31.03 (1)

WhatsApp Image 2021-04-11 at 19.31.02 (3)