Kış depresyonunun kendisini evden çıkmak istememek, istem dışı kilo alımı gibi şekillerde göstereceğini dile getiren uzmanlar, bu dönemden sağlıklı çıkabilmek adına sindirim sisteminizi güçlendirmenizi ve mutlu olmanızı öneriyor.

İster istemez kış mevsimine yavaş yavaş adım atmaya başladığımız şu günlerde, negatif enerjinin yükseldiğini belirten uzmanlar, kapalı ortamlarda vakit geçirmek zorunda kalınca, yemek yiyip hareketsiz kalınca kilo alımının ortaya çıktığını paylaşıyor. Gecelerin de uzamasıyla birlikte artık evde atıştırmalık tüketiminin arttığını işaret eden uzmanlar, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına ıspanak, bitter çikolata, semizotu, nar ve hindi etini sofralarımızdan eksik etmememizi öneriyor.

Kış aylarının en sağlıklı mutluluk kaynağı olan, folik asit ve magnezyum barındıran besini ıspanağın mutluluk hormonu sağladığını biliyor muydunuz? İnsanın içindeki pozitif enerjiyi uyandıran bu besini kış boyunca sofralarınızdan eksik etmemelisiniz.

Doktorların Pandemi Sonrası Uyum Süreci Doktorların Pandemi Sonrası Uyum Süreci

Ispanaktan daha tatlı mutluluk saçan besin bitter çikolata, kış aylarında vücudunuzun dinç olmasını sağlıyor. Elbette tükettiğiniz miktara dikkat etmelisiniz.

Omega 3 kaynağı olan beyin yorgunluğunu alan, depresif ruh halini ortadan kaldıran, yoğurtla birlikte salata yaparak veya zeytinyağlı olarak tüketebileceğiniz semizotu da bu kışın vazgeçilmezi olmalı.

Antioksidan ile dolup taşan bu meyve yüksek C vitamini nedeniyle stresi azaltan nar, pozitif ruh halini beraberinde getiriyor. Aynı zamanda serbest radikaller ile mücadele ederek metabolizmamızı kuvvetlendiriyor ve hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor. Kış aylarında salatalarınıza serperek kullanabilirsiniz.